MENDERES’İN KAYNAĞI’NDAN-----RAİF ÖZTÜRK

RAHMETLE ANDIKLARIMIZ
DİNAR’IN YAZAR VE ŞAİRLERİ
15. YAZAR MUSTAFA ACAR (1927-2019)

Eğitimci yazar Mustafa Acar, 1927 tarihinde Dinar İlçesinin İncesu Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde bitirdi. Yazarın ilk görev yeri Başmakçı’dır. 31.10.1945 tarihinde Başmakçıda göreve başlar, sonra tayini Dinar’a yapılır. 1950’li yıllardan itibaren Dinar Çocuk Kütüphanesi görevlendirilir. “Çocuk Kütüphanesi”nde uzun yıllar görev yapar. Görevini o kadar istekli ve düzenli yapar ki çocuklar, onu çok severdi.

Kibar, beyefendi, hoş sohbet, sakin tertipli, düzenli, çalışkan bir insandı. Yaptığı işi aşkla, büyük istekle yapardı. Uzun yıllar çalıştığı Çocuk Kütüphanesini kendi evi gibi bilmiş, tertip ve düzen içinde örnek bir kütüphane haline getirmişti. Gerek bilgi ve kültürü, gerek bireysel yapısı ve sevecen kişiliği ile sadece öğrencilerin değil, öğretmen arkadaşların ve Dinarlıların daima ilgi ve saygısını görmüş bir eğitimciydi. Doksan iki yaşında iken 2019 yılında vefat etti ve Dinar Asri mezarlıkta toprağa verildi.

Eğitimci Yazar Mustafa Acar, mükemmel bir insandı. Kendi halinde, sessiz, ama karınca gibi çalışır, didinir, çevresine ve bilhassa öğrencilere yardımcı olmaya çalışırdı. Sakin, kibar, beyefendi kişiliği ile herkes tarafından sevilirdi. Uzun bir meslek hayatı olmuştu. Başarılı ve sevecen kişiliği ile emekliliğine öğrenciler başta olmak üzere üzülmüştük.

Emekli olduktan sonra da maşallah uzun bir emeklilik dönemi oldu. Her gün ağır ağır, gülücükler dağıtarak kahveye gider, bir iki el taş oynar, yine aynı şekilde eve dönerdi. Sık sık karşılaşır, selamlaşır hal hatır sorardık. Kendisine saygımız sonsuzdu. Eşini kaybettikten sonra bir süre sıkıntılı günler geçirdi. Fakat sessice hayata göğüs gerdi, mutlu olmaya, kendi işini kendi görmeye çalıştı. Son güne kadar dik, takım elbiseli, kravatlı oldu. Örnek eğitimciliğini elden bırakmadı.

Rahmetli iyi bir insan olduğu kadar, iyi, çalışkan, çocukları çok seven birisindi. Donanımlı, kültürlüydü. Sırf öğrenciler yararlansın diye öğrencilere yönelik önemli kaynak kitaplar hazırladı ve yayınladı. Bunlardan, 5 kitaptan oluşan “ Kaynak Öğrenci Kitapları” 1966’da, “Özel Günler Kılavuz Kitabı” 1967’de yayınlanmıştı. Muhterem Mustafa Acar Hoca’mı 2019 yılı içinde kaybettik. Bugün O’nu rahmetle anıyoruz. Ruhu Şad olsun, Mekânı Cennet olsun.

Saygılarımla..29.09.20120