Vali Çiçek Sandıklı’da Ziyaret ve İncelemelerde Bulundu

Programları dâhilinde ilçeleri sık sık ziyaret eden ve yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek denetleyen Vali Gökmen Çiçek, Sandıklı ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Vali Gökmen Çiçek’in ilk durağı çalışmaları süren Hamam Müzesi’ne oldu. Müze olarak planlanan alanda incelemelerde bulunan Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mustafa Çöl'den proje hakkında detaylı bilgi aldı.

Sandıklı Hüdai Kaplıcaları Belediye Sosyal Tesisi inşaat alanında da incelemelerde bulunan Vali Gökmen Çiçek, inşaatta gelinen aşama ve genel durumu hakkında Belediye Başkanı Mustafa Çöl’den bilgiler aldı.

Jeotermal Seraları İnceledi

Vali Gökmen Çiçek’in bir diğer ziyareti Jeotermal enerjiyi en verimli şekilde kullanarak; konutların ısıtılması, kaplıcalar, teknolojik seralar, sebze ve meyve kurutma gibi faaliyet alanlarına hizmet veren Sandıklı Jeotermal A.Ş’ye oldu. Vali Çiçek, Sandıklı Jeotermal sahasında jeotermal suyun daha verimli ve rantabıl kullanımı sağlamak amacıyla geliştirilen proje kapsamında termal suyun tek elden dağıtıldığı SANJET ile jeotermalle ısıtılan seralarda incelemelerde bulunarak, bilgiler aldı.

Kaymakamdan Bilgi Aldı, Kur’an Kursunu İnceledi

Vali Gökmen Çiçek, Kaymakam Eflatun Can Tortop’a da makamında ziyarette bulundu. İlçede devam eden yatırımlar, yapılan çalışmalar ve genel asayiş durumunun değerlendirildiği ziyarette Vali Çiçek, Kaymakam Tortop ile ilgili kurum müdürlerinden bilgiler aldı. Hisar Mahallesinde inşa edilen ve 100 yatak kapasiteli olan Sandıklı ve çevresine hafızlık eğitimi noktasında hizmet verecek Hafızlık Kur’an Kursu binasında devam eden çalışmaları inceleyen Vali Gökmen Çiçek, çalışmalarda gelinen aşama, planlanan diğer çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.

Tarihi Kaleyi İnceledi

Günümüzden 695 yıl önce Germiyan Sultanı olan Çelebi Hüsameddin Yakup Bin Umur Bey tarafından Mimar Çoban'a yaptırılan tarihi kaleyi de ziyaret etti Vali Gökmen Çiçek. Kalenin korunması ve restorasyonu için yapılacak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler alarak, gözlemlerini ve yapılmasını istediği değişiklikleri aktardı.

Kadın Kültür Evi’ne Ziyaret

Tüm ilçelerde hayata geçirdiği ve çalışmalarını da Kaymakamalar aracılığıyla bizzat takip ettiği Kadın Kültür Evleri Projesi kapsamında Sandıklı ilçesinde hizmet veren Kadın Kültür Evi’ni ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, Kadın Kültür Evi Müdiresinden kadınlara yönelik verilen eğitim faaliyetleri, kurslara ve eğitimlere katılım oranları ve planlanan projelerle ilgili bilgiler aldı.

Proje Okuluna Ziyaret

Programları kapsamında yeni binasında hizmet veren Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Sandıklı İmam Hatip Lisesi’ni de ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, okulun genel durumu, öğrenci sayısı ve verilen eğitimlere ilişkin İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman’dan bilgiler aldı.

Futbolla Stres Attı

Son olarak Sandıklı Şehir Stadyumunda incelemelerde bulunan Vali Gökmen Çiçek, stadyumda yapımı biten ışıklandırma, skorbord ve diğer yenileme çalışmalarına ilişkin Belediye Başkanı Mustafa Çöl ’den bilgiler aldı. Kısa süreli futbol da oynayan Vali Gökmen Çiçek, attığı şutlarla günün yorgunluğunu giderdi.

Vali Gökmen Çiçek’e ziyaretlerinde Kaymakam Eflatun Can Tortop, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy ve diğer ilgililer eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi