Tuğrul ne demek istedi?

Sandıklı eski MHP ilçe Başkanı Em.Albay Mehmet Tuğrul, kamuoyunda yönetimi ve kendi hakkında dedikodu üretenlere bir açıklama yaparak cevap verdi.

“Kamuoyunun dikkatine;

Son günlerde Sandıklı ilçemiz kamuoyunda şahsım ve yönetimim hakkında, haksız ve mesnetsiz dedikodular türetilmektedir .

Sandıklı kamuoyunun aydınlatılması ve hemşehrilerımizin, gerçeği bilmeleri adına aşağıdaki açıklamayı sizlerle paylaşmayı uygun bulmaktayım.

Şöyle ki;

Sandıklı MHP ilçe başkanlığı görevini ifa ettiğim dönemde, 16 Nısan 2017 tarihinde, anayasa düzenlenmesiyle ilgili yapılacak olan referandumda, MHP resmi politikaları çerçevesınde, propaganda yapılmadığı yönünde, partimize ve özelliklede AKP' ye mensup bazı şahıslar tarafından, direkt veya endirekt olarak şahsımla olsun, yönetimimle ilgili olsun haksız ithamlar yapıldığına ve yapılmaya da devam edildiğine şahit olmaktayım. Yukarıda bahsedilen konu ıle ilgili lıder, teşkilat ve doktrin esasları müvacehesınde;

1. İlçe seçim kurulu tarafından, 11 mart 2017 tarihinde, referandumda bilboard kullanıp kullanmayacağımıza dair bilgi verılmesi hususundaki teklif üzerine, sayın il başkanımız Mehmet Karagöz'e, mesajla, bilboard kullanımıyla ilgili talimatının ne yönde olduğunu, tarafıma bildırmesini arz ettim. İl başkanımızın cevaben, "bılboard kullanmıyacağız" talimatı üzerine gereği için ilçe seçim kuruluna bildirdim.

2. Müteakip günlerde, AKP il meclis üyesi arkadaşım Mevlüt Özaydın bey ve AKP ilçe başkanı Ahmet Mahmut Saylık bey'in, telefon aracılığıyla, bize tahsis edılen, bilboardların, belediye ye kira ücretini ödeyerek, kendilerinin kullanımına izin vermemizi teklif etmeleri üzerine, bizzat ıl başkanımız Mehmet Karagöz'ü , arayarak kendılerine durumu arz ettım. İl başkanımızın, bilboard kullanımıyla ilgili "kesinlikle kullandırılmayacak" talimatlarını, AKP il meclis üyesi ve ilçe başkanı arkadaşlarıma bildirdim.

3. Partimin konuyla ilgili, resmi kararlarının dışında, tek başıma karar alamayacağım içinde, propaganda faaliyetlerıyle ilgili haksız ithamları kesinlikle kabul etmiyorum ...

Yukarıda bahsedilen ıl başkanımızla yaptığım telefon konuşmasında kendilerine, "başkanım, referandumla ılgılı propaganda falıyetlerimiz olacak mı? Bu konu ile ilgili talimat aldınız mı ? Az bir zaman kaldı bizlerin yapması gereken husus var mı? " diyerek kendilerınden talimat almak ıstediğimde, il başkanımız cevaben, "Bizlerın herhangi bir faaliyeti olmayacak, propaganda çalışmaları yapılmayacak ..." talimatı üzerıne, bizler talimat gereği ıcraatta bulunmadık ...

Konu ile ilgili haksız ithamların kul hakkına girdiğini belirtmek isterim...

Allah (cc), ülkemin, necip Türk Milletinin yar ve yardımcısı olsun.

Kamuoyuna saygıyla sunulur...

Mehmet Tuğrul

Sandıklı eski MHP İlçe Başkanı”

Editör: Haber Merkezi