Sandıklı’ya 2.5 milyon liralık hibe

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl'ün girişimleri sonucunda Sandıklı Belediyesi tarihinde görülmeyen hibe desteklerine bir yenisi daha eklendi. Afyonkarahisar Valiliği ve Sandıklı Belediyesi tarafından kurulan "Hüdai Turizm Altyapı Birliği" tarafından Turizm Bakanlığına sunulan proje ile 2.5 Milyonluk bir hibe desteği almaya hak kazanıldı.

Yapılan proje kapsamında Pazar günü kaplıca bölgesinde, yaklaşık 30 yıl önce yapılan ve ihtiyaca cevap veremeyen sıcak ve soğuk su depolarını modernize ederek, çağın ihtiyaçlarına uygun bir şekilde yenilemek için temel atma töreni düzenlenmiş, Başkan Mustafa Çöl tarafından atılan temel ile yaklaşık 2.5 milyon liralık dev bir eser daha Sandıklı ilçemize hizmet vermeye başlayacaktır.

Konu ile ilgili olarak konuşan Başkan Mustafa Çöl; "Dönemimizde Valiliğimiz ve Sandıklı Belediyesi olarak kurduğumuz Hüdai Turizm Alt Yapı Birliğimize Turizm Bakanlığımızdan hibe olarak aldığımız 2.5 MİLYON ile 30 yıl önce yapılan ve ihtiyaca cevap vermeyen Kaplıcalarımızın Sıcak ve Soğuk Su Depolarını 50 yıllık ihtiyacı karşılayacak şekilde yeniliyoruz. Marifet ve Önemli olan Proje yapabilmek ve hibe para alabilmektir memlekete hizmette..." ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi