SANDIKLI SPOR’DA NELER OLUYOR?

Lig başlangıcından bu yana 5 maçı kaybeden Sandıklıspor’da kazan kaynıyor.

Geçen hafta kendi sahasında mağlup olduktan sonra, taraftarın sosyal medyada yaptığı eleştiriler sonucu istifa ettiğini basın açıklamasıyla duyuran kulüp yönetiminin istifa etmediği, “istifa edersek, kulüp sahipsiz kalır.” mesajını verdiği iddia edildi.

Yönetimin yaptığı açıklamada;

““Öncelikle Yönetim kurulumuz bu görevi kimsenin elinden zorla almamıştır.Geçen yıl sahipsiz ortada bırakılmış 2 ay boyunca hiç bir resmi işleme imza atılmamış bir kulübü Sandıklıya hizmet adına sahiplendik.”

Denilmişse de: Yeni yönetimin, eski yönetimden habersiz ve duyurusuz genel kurul yapıldığı, bu  olayın zabıt altına alındığı, yönetim kurul defterindeki imza eksiğinin hukuka aykırı olarak başkalarınca tamamlandığı yani Hasan Tekin başkanlığındaki yönetimin usulsüz olarak kulübe el koyduğu iddia edilmişti.. Bu iddiaya karşı yeni yönetim bir açıklama yapmadı…

Açıklamada; Sandıklıspor’un sahipsiz kalmaması, ve Sandıklı^ya hizmet için kulübü sahiplendiğini söyleyen yeni yönetim, kulübü 650 bin lira borçla devraldığını, maddi sıkıntı içinde olduğunu ifade etmiştir.

Kulübü hizmet için alan yönetim, eğer kulübün borcunu alacağını, bütçesini bilmeden almışsa neticesine de katlanmak zorundadır. Aksi takdirde basiretsiz tüccar gibi davranmış, basiretsiz yönetici durumuna düşer.

Sandıklıspor taraftarı, 5 maçtır galibiyet yüzü görmeyen takımı için eleştiri yapmakta haklıdır. Kişilik haklarına saldırmadan yapılan haklı eleştiri, yönetime doğru yolu gösterir.

Sandıklıspor’u, bugünkü duruma düşürmeye yeni yönetimin hakkı yoktur.

Lig sonuna kadar, ligden takımı düşürmeden yönetim devam etmeli, daha sonra olağanüstü kongre kararı alarak istifa etmeli, yönetime talip olacaklara kulübü bırakmalıdır.

Yönetim, “istifa ettik” demekle sorumluluktan sıyrılmadığını bilmesine rağmen,” istifa ettik” diye basın bildirisi yayınlamakla hata etmiştir. Zira, olağanüstü genel kurul kararı alınmadan, kurul yapılmadan  toptan istifa olmaz, olamaz.. .

Öte yandan; kulüp başkanı Mustafa Baştuğ’un bankadan 170 bin lira kredi çektiği söylentisi, Baştuğ’un bu borcu sanki kendi ödeyeceği gibi anlatılmaktadır.

Kulüp sporcularının yemek, yatak, deplasman otobüsü Sandıklı Belediyesince karşılanmaktadır. Yönetim, Sandıklı’ya hizmet için kulübe talip olduysa tüm diğer masraflar için elini cebine atmalıdır..

İstikbalini el açmaya bağlamış bir kulüp başarılı olamaz. Başarılı oluncaya ve çark dönünceye kadar yükümlülük yönetimin omuzlarındadır.  Bunu bile bile yönetim devralındığına göre ceremesine katlanmalıdır.

Yönetimin, kulübe sahip çıkması şarttır. Eleştiriler sebebiyle istifa kozunu kullanmak doğru bir davranış değildir.

Kulüp hakkında bugüne kadar kamuoyuna aydınlatıcı bir bilgi verilmediği, şeffaf yönetim anlayışından kaçıldığı söylenmektedir.

Taraftarın eleştiri yapmasındaki nedenlerden biride bu konudur.

İnşaat kalfası, hukukçu, imam gibi her iş kolundan oluşan yönetimin, taraftarın sesine kulak vermesi gerekir.

Sandıklıspor’la ilgili eleştiri yazmak “klavye kahramanlığı” değildir..

Altından kalkamayacağı göreve talip olanların, dibe batmaya yakın kulüp idaresinden kaçmak için, sosyal medya üzerinden geçersiz savunma yapmaları “Klavye kahramanlığı”dır…

Başkan Mustafa Baştuğ’un, kulübü Sandıklı’ya layık olduğu yere getirmesi, aldığı sorumluluğun gereğidir..

Beklenen de, budur.. 

 

Editör: Haber Merkezi