Sandıklı Kaymakamı Tortop’un 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

24 Kasım 1928 tarihinde, Millet Mekteplerinin açılışı ve Büyük Önder Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım Günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Dünyanın en kutsal mesleklerinden olan öğretmenlik, fedakârlık, yenilik ve sabır isteyen saygın mesleklerin başında gelir. Öğretmenler, her zaman ve her şart altında bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde çok önemli bir rol üstlenen toplum rehberidir.

Cumhuriyetin erdemini öğreten, milletçe topyekûn çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen ve bu hedefe ulaşmak için kararlılıkla yürüyen öğretmenlerimiz, yetiştirdikleri öğrencilerinin; vatan sevgisi, fikir hürriyeti ve insanlık meziyetinin kıymetli birer timsali olmalarını sağlamak için yüce bir görev üstlenmiştir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Öğretmenler, Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır” diyerek öğretmenlerimizin üstlendikleri görevin önemini vurgulamıştır.

Bu duygularla, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla yad ediyor, geleceğimizin mimarı tüm öğretmenlerimizin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, saygı ve selamlarımı iletiyorum.

Editör: Haber Merkezi