Sandıklı Devlet Hastanesinde lazerle prostat ameliyatları yapılıyor

Sandıklı İlçesinde Üroloji Uzmanı Dr.Münir Ali Bilgehan tarafından lazerle prostat ameliyatları yapılmaya başladı.
Sandıklı Devlet Hastanesinde son teknoloji cihazlar ile lazarle prostat ameliyatlarına başladıklarını belirten Üroloji Uzmanı Dr.Münir Ali Bilgehan, ameliyatların kapalı yöntemle yapıldığını belirtti.
Belden lokal uyuşturma yöntemi ile ameliyatları gerçekleştirdiklerini aktaran Dr. Bilgehan; “Lazer yöntemi ile Kanama çok daha az ve çok daha kısa süreli. Anestezi uzmanımız ile belden uyuşturup genel anestezi vermeden belden uyuşturma yöntemi ile prostat ameliyatlarımızı gerçekleştiriyoruz. Şuana kadar ilçede 6 hastamızın prostat ameliyatlarını gerçekleştirdik” dedi.
Amaçlarının hastaların İlçede tedavi olmasını sağlamak olduğunu belirten Dr. Bilgehan; “İlçemizde bulunan hastalar Isparta, Denizli ve Afyonkarahisar’a gitmeden kendi ilçelerinde ameliyatlarını olmasını hedefliyoruz.Ameliyatlarımızı kapalı yöntemle yapıyoruz ve kanama riski çok daha az oluyor. Hastalar erken sürede ayağa kalkıyorlar. Eskisi gibi 10-15 gün hastalar sondaya bağlı kalmıyor. Biz hastaların ameliyatlarını yaptıktan sonra 2 ila 3 gün içinde sondasını çekip evlerine göndermeyi planlıyoruz. Elimizden geldiğince Başhekimimiz Hazım Bozca beyin de bize yardım ve destekleri ile beraber ameliyatlara son hızla başladık. İnşallah bundan sonra da yapmaya çalışacağız. “dedi.
Prostat ameliyatları sırasında acı duymadıklarını aktaran hastalar ise; “Ameliyatları nasıl olduğumuzu anlamadık çok az bir acı duyduk sadece. İlk defa böyle teknolojiyi bir ilçe devlet hastanesinde gördüm. Afyonkarahisar devlet hastanesinde gördüm ama ilçe hastanesinde ilk defa görüyorum. Ameliyatımızı başarı ile gerçekleştiren doktorumuz ve başhekime teşekkür ederiz” dediler.

Editör: Haber Merkezi