SANDIKLI DA, HİZMET İÇİ PROGRAMI
Devlet Personel Başkanlığı tarafından düzenlenen Takım Çalışması, Beden Dili ve Etkili İletişim Teknikleri konulu Hizmet İçi Eğitim Programı Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun katılımı ile Sandıklı İlçemiz Safran Otelde başladı.
13-15 Aralık 2013 tarihleri arasında 3 gün sürecek olan Hizmet İçi Eğitim Programı açılışına Vali Balkanlıoğlu’nun yanı sıra Devlet personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, sunumları gerçekleştirecek olan Prof. Dr. Nejat Basım, TRT Spikeri Fulin Arıkan ve Devlet Personel Başkanlığı yöneticileri ve personeli katıldılar.
Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun Başkanlığın kuruluş amacı ve hizmetleri konusunda kısaca bilgiler vermesinin ardından konuşmasını yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu ”Öncelikle Afyonkarahisar’da böyle bir etkinlik düzenlediğiniz için sizlere müteşekkirim. Afyonkarahisar dört ayrı havzada termal kapasitesine sahip bir ildir. Yapılan incelemelerde ve akredite kuruluşlarının yaptığı tahlillerde termal sularının da dünyada eşi ve benzeri yok. Sandıklı hüdai kaplıcaları binlerce yıldır bilinen bir bölgedir.
Değerli Arkadaşlar Devlet Personel Başkanlığı, hayatımızın her yerinde olmasına rağmen kendini pek hissettirmeyen kamuoyunda pek bilinmeyen gizli bir kahraman aslında. Fakat doğrudan doğruya vatandaşla birebir iletişim ve ilişkisi olmadığından kamu kurum ve kuruluşları arasında iletişimi olduğundan vatandaş nezdinde pek bilinmemektedir. Ama buna rağmen personel rejimi, istihdamı, sistemi dahil bir çok konuda düzenleyici, onaylayıcı ve onay verici işlemler ve faaliyetler yaptığını biliyoruz. Buna son dönemde, hakikaten adil bir sistem olan KPSS yöntemiyle personel yerleştirilmesi de dahil.
Bazen üst düzey yönetimde çok tecrübeli bilgi sahibi özel sektör mantığı ile yönetecek bir yönetici gereksinimi varken, beş yıl on yıl kamuda çalışma zorunluluğu gibi nedenlerle dışarıdan insan alınamıyordu. Devlet Personel Başkanlığı buna dahil yeni sistemde esneklik getirme gayreti içersinde. Memleketin çok daha iyi yönetilmesi, vatandaşın birinci derecede en iyi hizmeti alacak şekilde personelin eğitilmesi ve personel rejimin düzenlenmesi konusunda üstün gayretleri var, bunu biliyoruz. Tabi ki bunun dünyada sayısız örnekleri var. Personel istihdam yönteminin bizde karmaşık bir yapı var fakat gittikçe basitleştirme ve herkesi eşit ve adil bir sistemde birleştirme çabaları olduğunu da biliyorum.
Hizmet içi eğitimlerin birçok açıdan faydası vardır. Dolayısıyla sürekli kendini yenileme, değiştirme, dönüşüm halinde olma ve doğruyu ve en iyiyi arama son derece önemli bir çaba. Bundan dolayı Devlet Personel Başkanlığımız herkesi eğitirken, birkez de biz kendi kendimizi eğitelim diye düşünmüşler ve yerinde bir karar vermişler.
Değerli arkadaşlar dönem dönem eğiticilerinde eğitilmesi lazım. Yenilik ve iyi bir hizmet isteniyorsa bu tür eğitimleri sık sık yapmak zorundayız.
Bu ve benzeri çalışmaların sürekli devam etmesi lazım. Afyonkarahisar bu anlam da şanslı bir il. Bir nevi kongre ve eğitim merkezi haline geldi. Birçok kurum ve kuruluşlar kongre, eğitim semineri gibi etkinliklerde ilimizi tercih etmektedirler.
Çalışmalarından dolayı sayın başkanı ve ekibini kutluyor, bu eğitim çalışmanızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Daha sonra Prof. Dr. Nejat Basım tarafından verilen “Takım (Ekip) Çalışması” konulu sunuma geçildi. Vali Balkanlıoğlu’nun beraberindekilerle birlikte bir süre sunuma iştirak etmesinin ardından Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu tarafından Hizmet İçi Eğitim Programı açılışına katılımlarından dolayı Vali İrfan Balkanlıoğlu’na bir plaket takdim edildi.
Editör: Haber Merkezi