Sandıklı Akdağ’da Kamp ve Karavan Turizmi Festivali Başladı

Sandıklı Akdağ Tabiat Parkında geçekleşecek Kamp ve Karavan Turizmi Festivali Başladı.

İlçedeki Kapalı Pazar yerinde Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelen kamp ve karavan tutkunları, festivalin açılış törenine katıldı.

Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Müdürü Yardımcısı Adalet Atacan, törenin açılışında, kentin turizm çeşitliliğini artırmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Festivalin kamp ve karavan turizminin geliştirilmesine büyük katkı sağlayacağını dile getiren Atacan, katılımcalara destekleri için teşekkür etti.

Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop da festivalin ilçede güzel dostluklar geliştireceğini belirterek, "Buraya gelen misafirlerimiz ile güzel dostluklar geliştireceğiz. Karavan turizmini temsilen gelen değerli arkadaşlarımızın, başta sosyal medya olmak üzere burada gördükleri güzellikleri paylaşmalarını kendilerinden rica ediyorum. Böylelikle ilçemizin gelişmesine de ciddi anlamda katkı sağlayacaktır." diye konuştu.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl de Akdağ'ın Türkiye'nin göz bebeği olduğunu ve bu tür etkinlikleri devam ettirmek arzusunda olduklarını vurguladı.

Bir Tutkudur Kamp ve Karavan Derneği Başkanı Hayriye Yıldız da festivale Türkiye'nin çeşitli yerlerinden kamp ve karavan tutkunun katılım sağladığını kaydetti.

Derneklerinin de tam kadro Afyonkarahisar'da olduğuna değinen Yıldız, şöyle konuştu:

"Antalya, İzmir, Trabzon, Ordu ve Türkiye'nin her yerinden herkes var. Burada toplandık ve biraz sonra Akdağ'a çıkacağız. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Valiliğinin katkıları ile buradayız. Çok mutluyuz ve etkinliğe herkesi bekliyoruz. Pazartesi günü Sandıklı'ya tekrar gelip Afyonkarahisar'a gideceğiz."

Konuşmaların ardından karavan sahipleri, polis eskortu eşliğinde ilçe turu yaptı.

Daha sonra Kültür Evinde toplanan katılımcılar, Akdağ'a hareket etti

Editör: Haber Merkezi