Minik öğrenciler Alan gezisi kapsamında Radyo ve Gazete’yi yakından incelediler
 
Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçesi’nde eğitim ve öğretim veren Bera Eğitim Kurumlarının anasınıfı öğrencileri alan gezisi kapsamında ilçede faaliyet gösteren bir gazete ve radyoyu bütün aşamalarını incelediler.
 
Bere Eğitim Kurumlarının anasınıfı öğrencileri Okul Müdürü Hasan Hüseyin Baykal ve öğretmenleri Kübra Doğan, Emine Katipoğlu ve Semiha Algül ile birlikte  21 Ekim Dünya Gazeteciler günü öncesi Alan gezisi kapsamında ilçede faaliyet gösteren Gün Fm radyosu ile Sandıklı Postası Gaztesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundular.  Ziyaret kapsamında Gün Fm radyosu stüdyosunda incelemelerde bulunan minik öğrenciler radyonun işleyişi ve programlar hakkında bilgi edindiler.  Sandıklı Postası gazetesi ziyaretlerinde ise gazetenin oluşum aşamaları ve matbaada basım aşamaları hakkında  bilgi edindiler.

 
Ziyaret ile ilgili bilgi veren Bera Eğitim Kurumları Müdürü Hasan Hüseyin Baykal: “Alan gezilerimiz ile birlikte tam donanımlı bireyler yetiştirmekteyiz. Bu kapsamda önemli gün ve haftalara önem vererek çocuklarımızın yaparak yaşayarak öğrenmeleri için bu tarz alan gezilerini sıklıkla yapmaktayız. Bu gezide minik öğrencilerimiz beklide biz büyüklerin bile bilmediği bir gazetenin basım aşamalarını, bir radyonun stüdyosunu görme ve inceleme imkanı buldular. Bu alan gezisi kapsamında bizlere kapılarını açan ilçemiz basın mensuplarına gönülden teşekkür ediyorum”dedi 
Ziyaret öğrencilerin hatıra fotoğrafı çektirmeleri ile son buldu.  


 
 
Editör: Haber Merkezi