İlçelerle İlk Buluşma Toplantısı Sandıklı’da Yapıldı

Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği işbirliğiyle “İlçelerle Buluşma” projesinin ilk toplantısı Vali Gökmen Çiçek’in katılımıyla Sandıklı ilçesinde yapıldı.

Sandıklı Park Hotel’de gerçekleştirilen toplantıya Vali Gökmen Çiçek, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, Kaymakam Eflatun Can Tortop, Belediye Başkanı Mustafa Çöl, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt ve yönetim kurulu üyeleri, Sandıklı İGM üyeleri, STK’lar ve basın mensupları katıldı.

Amacımız; İl Merkezi İle İlçelerin Kaynaşması

Toplantının moderatörlüğünü Gazeteci İsmail Akar yaptı. Akar’ın kısa selamlama konuşmasının ardından Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt konuştu. Afyonkarahisar hepimizin memleketi diyen Küçükkurt: “Biz bu projemiz ile ilçelerimizin il merkezi ile bağını güçlendirmek, toplumsal bağları daha da pekiştirmek ve basın mensuplarının kaynaşmasını sağlamak istiyoruz. Şehrimizin dezavantajlarını avantaja dönüştürmek için el birliğiyle çalışmalıyız” dedi.

STK’lar ve Basın Sıkıntılarını Anlattı

Ardından Sandıklı Ticaret Odası Başkanı Mustafa Özer, Sandıklı Ticaret Borsası Başkanı Hidayet Şahin, Sandıklı Esnaf Odası Başkanı Mevlüt Özçınar, Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, İHA Sandıklı Temsilcisi Ali Bayar sırayla söz alarak ilçede yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, sıkıntıların çözümü noktasında destek istediler.

Yaşanan Sorunların Çözümü Noktasında Gayret Göstereceğiz

Daha sonra söz alan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser: “İlçeler İle Buluşma projesi, bir taraftan ilçelerimizdeki sivil toplum kuruluşlarının ve basın mensuplarının merkez ilçedeki mevkidaş ve meslektaşları ile kaynaşmasına vesile olacak; diğer taraftan yaşanan sıkıntıların Sayın Valimiz’in öncülüğünde hızla çözülmesini sağlayacaktır. Bu bakımdan toplantılarımızın ilimize ve ilçelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Sandıklı ilçemiz, ekonomimize önemli katkılar sağlayan ilçelerimizden birisi. Termal zenginliği jeotermal seralarla buluşturan, Hüdai Kaplıcaları ile ve özel sektörün kurduğu otellerle şifa dağıtan, leblebisi ile nam salan Sandıklımız, ilimizden yapılan haşhaş ihracatında da önemli bir yer edinmiştir. Sandıklı’dan bir firmamız, tek başına 20 milyon dolar bandında haşhaş ihracatı yaparak başarısını ortaya koymuştur. Türkiye’nin patates ihtiyacının yaklaşık beşte birini üretme kapasitesine sahip ilçemizde patates üreticilerimizin sorunları, hem yerel basında, hem de ulusal basında yer bulmuştur. Bu toplantıda, yaşanan sorunları tek tek not alarak, en kısa zamanda çözüme ulaşılması için gayret gösterilecektir” dedi.

İlçede Yapılan Çalışmaları Anlattı

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’de ilçede hayata geçirilen projeler ve Bakanlıklar desteğiyle ilçeye kazandırılacak yeni yatırımlar konusunda bilgiler verdi. İlçenin genel durumunu da anlatan Başkan Mustafa Çöl, şehrin daha da gelişmesi ve kalkınması noktasında elinden gelen gayreti göstereceğini belirtti. Sandıklı’nın termal ve turizm alalındaki zenginliğine değinen Başkan Çöl, 3 beş yıldızlı otelin ilçede olduğunu hatırlattı.

Emniyet Ve Jandarma Gurur Duyacağımız Çalışmalar Yapıyor

Son olarak söz alan Vali Gökmen Çiçek öncelikle kendisine iletilen sorunlara ilişkin konuştu. Emniyetin ilçede dolandırıcılık ve motosikletli gençlerin verdiği rahatsızlık noktasında yetersiz olduğunun söylenmesi üzerine Vali Çiçek: “Güvenlik noktasında son zamanlarda ciddi atılımlar yapıyoruz. Her gün Türkiye gündeminde yer alacak operasyonlar yapılıyor. Emniyet ve Jandarmamız ciddiyetle, büyük özveriyle gurur duyacağımız önemli çalışmalar yürütüyor. Her türlü suç konusunda emniyet ekiplerimiz ciddi çalışmalar yapıyor” dedi.

Afyon Tanıtım Noktasında Türkiye’de Hak Ettiği Yerde Değil

Afyonkarahisar’ın mevcut potansiyelinin şehre gelindikten sonra bilinmesinin üzücü olduğunu söyleyen Vali Gökmen Çiçek: “Afyonkarahisar yüzölçümü çok büyük bir il. Afyonkarahisar’ın gözbebeği Sandıklı’da bir karar vermeliyiz. Biz şahsiyeti ve kimliği olan bir iliz. Afyonkarahisar herhangi bir il değil. Afyonkarahisar bizim tarihimizde, kültürümüzde, inanılmaz yeri olan, her sokağında ayrı bir gizem, ayrı bir hikaye, ayrı bir efsane olan, bizi biz yapan değerlerin tamamına sahip, koskoca bir tarihin içerisinde yer alan, mazisi geniş, medeniyetimizde olmazsa olmaz şehirlerimizden bir tanesi. 10 yıl önceki Afyonkarahisar ile şimdiki Afyon arasında çok büyük fark var. Bu şehir ciddi yatırımlar almış. Ama Afyonkarahisar’ın bu durumunun bu şehre gelindikten sonra bilinmesi beni üzüyor. Bu konuda eksiğimiz var. Zihinlerdeki bu algıyı değiştirmeliyiz. Afyonkarahisar tanıtım noktasında Türkiye’de hak ettiği yerde değil diye konuştu.

Hepimiz Aynı yöne Baktığımızda İnanılmaz İşler Başaracağız

“Biz sadece güzergâh üzerinde uğranılan bir il değiliz” diyen Vali Gökmen Çiçek konuşmasına şöyle devam etti: “Hala birilerinin aklında bu il geçerken uğranılacak bir il olarak görülüyorsa bu o kişilerin suçu değil bizlerin suçu. El ele vererek bu şehri marka şehir haline getireceğiz. Bunun yolu da birlik ve beraberlikten geçiyor. Vali, siyaset, bürokrasi, STK’lar, basın aynı yöne baktığında, ufak tefek kırgınlıkları aşabildiğimizde Afyonkarahisar’da inanılmaz işler başaracağız.”

Yer Üstünde Yer Altındakilerle Yaşayan Şehir Bu İl

Bu şehirde yaşayan herkesin “Afyonkarahisarlıyım” ruhuna sahip olması gerektiğini kaydeden Vali Gökmen Çiçek: “Afyonkarahisarlı olmak ayrı bir gurur olarak bizlere yetmeli. Afyonkarahisar’da Vali olmak benim hayatımdaki en önemli gurur ve onurlardan olacak. Çünkü bu il Türk tarihinde çok önemli bir yere sahip. Bu il şehitler diyarı. Yer üstünde yer altındakilerle yaşayan şehir bu il. Yer altında sadece termali, mermeri yok. Şehitler diyarı bu ilde yaptığım ziyaretlerde vefası, imanı çok büyük insanlarla karşılaştım. Bu şehir bir kale. Bu kaleye bir şey olmadan Türkiye Cumhuriyetine bir şey olmayacağını tekrar tekrar size gösteriyor bu şehir. Bu şehirdeki gençlerimiz bizlerin milli serveti. Onların kaybolmasına müsaade etmeyelim. Bu konuda hepimiz dertlenmeliyiz” şeklinde konuştu.

Afyonkarahisar’da Gitmediğim Yer Olmayacak

Önceliğin Afyonkarahisar olması gerektiğini vurgulayan ve sürekli sahada olacağını söyleyen Vali Gökmen Çiçek: “Afyonkarahisarlı olmak demek milli ve manevi değerlere bağlı olmak, yerli olmak demek. Bu ilden suçlu çıkabilir ama bence bu şehirden hain çıkmaz ve çıkmamalı. Kuruluşun ve kurtuluşun şehri olan bu şehre yakışan da budur. Bu şehre gelen gurbetçilerin kendilerini buralı hissetmelerini, bu şehre bir kez gelenin bile kendini Afyonkarahisarlı hissetmesini sağlamalıyız. Hepimiz Afyonkarahisarlı olmakla övünmeli, gururlanmalıyız. Afyonkarahisar’da gitmediğim yer olmayacak. Vali Yardımcılarımızla sürekli sahada olacağız. Bu şehirde bir Vali değil, dört Vali varmış gibi düşüneceksiniz. Hepimizin önceliği Afyonkarahisar olmalı” ifadelerini kullandı.

Eğitimde Hepimiz Üzerimize Düşeni Yapmalıyız

Eğitimdeki genel tabloya da değinen Vali Gökmen Çiçek şöyle konuştu: “Eğitim noktasında istediğimiz noktada değiliz. Bu alanda da elimizden geleni yapmalıyız. Bu konu, tek başına Valinin, Milli eğitim camiasının çözebileceği bir sorun değil. Bu konuda hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Veli ziyaretleri yapalım, öğrencilerimizin destekçisi olalım. Eğitimle ilgili sorgulanmaya açık gece gündüz ciddi bir mücadele vereceğiz.”

Afjet Afyonspor’u Desteklemeliyiz

Spor alanından önemli yatırımların hayata geçeceğini açıklayan Vali Gökmen Çiçek: “Afyonkarahisar’a sporun merkezi diyoruz ama tesislerden tam anlamıyla istifade edemiyoruz. Spor alanında ciddi kaynak geldi. Bu alanda önümüzdeki süreçte ciddi projeler hayata geçireceğiz. Afyonkarahisar’ı kamp merkezi yapmalıyız. Sporda ön plana çıkmak için hepimiz Afjet Afyonspor’u desteklemeliyiz. Çünkü spor kulüpleri olmadan sporda bazı alanlar eksik kalıyor. Ben bu şehirde eksik olan ne varsa çözmeye kararlıyım. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi bozmayalım” dedi.

Turizm Destinasyonunda Ana Merkez Olacağız

Turizm alanında yapılacak çalışmalara ilişkin de bilgiler veren ve yol haritasını anlatan Vali Gökmen Çiçek: “Turizm alanında da elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Yatırımlarımızı planlıyoruz. Turizm destinasyonunda ana merkez olacağız. Bir yeri ayağa kaldıracağız sonra başka bir alanda çalışmalar yapacağız. Sonrasında da bir bütünlük sağlayacağız. Sandıklı ilçemizde Hüdai Kaplıcalarıyla ilgili Belediyemizin bir projesi var. Bu projeyi destekliyorum. Sokak sağlıklaştırması projesini önemsiyorum” dedi.

Kadın Kültür Evlerini Anne Akademisi Olarak Düşünün

Son olarak Kadın Kültür Evleri projesi hakkında konuşan Vali Gökmen Çiçek: “Bu projeyi anne akademisi gibi düşünün. Mücadele etmek istediğimiz bazı değerleri annelerimize aktarma ve sosyalleşme imkânlarını sağlamadığımız takdirde çok sıkıntı yaşayacağız. Kadın Kültür Evlerini çay, kahve içme yeri olarak değil akademik olarak kadınlarımızın eğitildiği bir yer olarak düşünüyorum. Her konuda eğitimler vermek istiyoruz. Gençlerimizle ilgili yapmak istediğimiz çalışmaları annelerimizin desteği olmadan yapamayız diye düşünüyorum ifadelerini kullandı.

Vali Gökmen Çiçek’in konuşmasının ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi

Editör: Haber Merkezi