Elazığ Yardım Tırları Yola Çıktı

Sandıklı Belediye Başkanımız Mustafa Çöl’ün başlattığı kampanyaya anında destek olan ilçemiz, iki gün gibi kısa bir süre içerisinde topladığı 3 TIR yardım malzemesini, Sandıklı Belediyesi önünde yapılan törenle, dualar eşliğinde deprem bölgesine uğurlandı.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop, İlçe Müftüsü Mehmet Güler, Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, Belediye birim amirleri ve vatandaşlarımızın katılımıyla düzenlenen programda hemşehrilerimizin yardımları deprem bölgesine gönderildi.

Programda kısa bir konuşma yapan Başkan Mustafa Çöl; “Çok kıymetli kaymakamımız, değerli meclis üyelerimiz ve her zaman taşın altına elini koyan kıymetli hemşehrilerim, Kaymakamlığımız, Valiliğimiz, İç İşleri Bakanlığımız ve AFAD ile birlikte düzenlemiş olduğumuz organizasyonun sonuna gelmiş bulunuyoruz.

Hemşehrilerimiz tarafından toplanan yardımlar kapsamında; 15.000 adet kadın, erkek ve çocuk kıyafetini sıfır olarak, 2230 adet battaniye, 286 adet ısıtıcı, 100 adet yorgan, 100 paket çocuk bezi, 411 çift ayakkabı, 10 ton patates ve soğan, 1 ton kuru bakliyat ile daha sayamadığımız pek çok ürünün yanında, 81.670.00 türk lirası, 325 euro kadim ilçemiz tarafından kardeşlerimize teslim edilmek üzere yola çıkıyor.

Allah sizlerden razı olsun, yapmış olduğumuz yardımları izzeti dergahında kabul etsin. Yola çıkacak olan kardeşlerimize hayırlı yolculuklar diliyorum. İnşallah yarın (29/01/2020) AFAD koordinasyonunda kendilerine teslim edilecek olan yardımlarımız yerlerine ulaşacaktır. Rabim böyle kazalardan belalardan ülkemizi korusun. Teşekkürler Sandıklı.” İfadelerine yer verdi.

Başkan Mustafa Çöl’den sonra kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamımız Eflatun Can Tortop, daha önce Sivrice ilçesinde 2000-20003 yıllarında Kaymakamlık yaptığını orda hala çok dostunun bulunduğunu, Sandıklılı vatandaşlarımıza çok teşekkür ettiğini, inşallah başka felaketler yaşanmamasını temenni ettiğini söyledi.

Programın akabinde vatandaşlarımız ve protokol tarafından uğurlanan tırlarımız, coşkuyla deprem bölgesine yolcu edildi.

Editör: Haber Merkezi