Akharım'da Aile Okulu Semineri Yapıldı

Sandıklı 75. Yıl İlkokulu Müdürü Mehmet Yılmaz tarafından Akharım'da ailelere yönelik "Aile Okulu" seminerleri yapıldı. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde; çocukların ailenin davranışlarını yansıttığını, olumlu ve olumsuz birçok davranışı ailede gözlemlediğini, çocuklarla birlikte zaman geçirmenin çocukların beyin gelişimine ciddi katkı sağladığını, çocukların davranışlarının değişmesini isteyen anne ve babanın kendi davranışlarını değiştirmesinin daha önemli olduğu anlatıldı.

Seminerde çocukların hangi koşullarda teknolojik aletlere yoğun olarak maruz kaldığı ve bu durumun çözümünün nasıl olması gerektiği ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Velilerin çocuklarına karşı ilgilerini artırmaları sayesinde çocukların teknolojik aletlere bağımlılıktan bir nebze kurtarılabileceği aktarıldı. Bir çocuğun ne zaman ve ne kadar dijital oyun oynayacağını bilmesinin o çocuğu bağımlılıktan kurtarmak için ilk adım olduğu yaşanmış örnekler üzerinden anlatıldı.

Yılmaz, "Yan Odaya Dikkat" diyerek velileri çocukları konusunda uyardı. Eğer bir çocuk ailesinden bağımsız olarak, denetimsiz olarak yan odaya geçiyor ise orada bir risk oluşacağını ve bu riskin ileride olumsuz durumlara yol açacağını anlattı.

Çocukların teknolojik aletleri kullanılması ile ilgili bilimsel çalışmalardan da örnekler veren Yılmaz, velilerin de ilgisi ile bu süreci başarıyla yürütmek için gayret edeceğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi