KONGRE NOTLARI…

Başbakan Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen Ak Parti Afyon il teşkilatı 5.Olağan kongresi; tek listeyle seçime katılan İbrahim Yurdunuseven’in seçilmesiyle sonuçlandı.

Duyumlara göre; yönetim kurulunun tespitinde, baskılardan bunalan İbrahim Yurdunuseven, koordinatör milletvekili Ali Aşlık, Hüseyin Tutumlu ve Ahmet Yeşilırmak’la kapanıp listeye son şeklini verdikleri, söylendi.

Mustafa Açıkgözoğlu, Bekir Yeşilay, Hüseyin Şehitoğlu gibi isimlerin etken yönetim dışında bırakılması, yeni bir oluşumun sinyallerini vermiş oldu.

Yönetime yazılan bir ismin genel merkez yetkilisi tarafından çizildiği de, iddia edildi.

Kongrede en dikkat çeken; milletvekili aday adayı olacak bazı eski siyasilerle, bürokratların, bakanlarla, parti üst yöneticileriyle birlikte görünerek fotoğraf çektirme yarışlarıydı…

Saatler geçmeden sosyal medyada fotoğraflar yayınlanmaya başladı..

Vatandaş sosyal medyada bakınca aday adaylarından hangisi bakanlarla, parti üst yöneticileriyle yakın fotoğraf çektirmişse:

Hah.. O kesin liste başı adayı!...

Mesela: eski bir milletvekili, objektife bakarak gülüyor yanındaki bakanlar başka yöne bakıyor, yanlarındaki gülen siyasiden haberleri yok!

Dün en dikkat çekici olaylardan biri, aday adaylarının bu yarışıydı…

İl yönetimine, Dinar, Bolvadin gibi ilçelerden temsilci alınmasına rağmen Sandıklı’dan temsilci alınmaması dikkatlerden kaçmadı.

******* 

Kongre delegeleri arasında en fazla konuşulan: Bakan Veysel Eroğlu’nun İzmir’den aday gösterilip gösterilmeyeceği konusuydu.

Ak Parti’nin çok önem verdiği İzmir’deki, iki seçim bölgesinden birine Denizlili Bakan Nihat Zeybekçi’nin diğer seçim bölgesine Veysel Eroğlu’nun aday gösterileceği yoğun bir şekilde iddia ediliyordu.

Bu arada, liste sıralaması bile bu iki alternatife göre yapılıyordu.

Delegeler arasındaki konuşmalarda çok dikkat çeken bir öneri, hızla kabul görmeye başladı.

Bakan bey, İzmir’den aday gösterilirse; aday listesinin ilçeler ağırlıklı hazırlanması durumunda Afyon’dan 4 milletvekilinin rahat çıkabileceğine dair ortak bir fikir birliği oluşmaya başladığı söylendi.

Öte yandan: Merkez ilçe öncelikli bir listeyle seçime girmenin, teamüllerle sınırlı bir siyaset anlayışı olduğu, siyasetin merkezden fazla diğer ilçelerde yapıldığı, hedeflenen Yeni Türkiye’ye; bu teamüllerin aşılması halinde emin adımlarla ilerleneceği görüşünün tabanda ağırlıklı olarak benimsendiği belirtildi.

Buradan şu anlam çıkıyor: üç büyük ilçeden çıkacak adayların, teamülleri aşarak listenin ilk üç sırasına yazılması…

Güçlü olduğu varsayılan merkez ilçe adayının 4.sıraya konulması..

Diğer alternatif: Sandıklı, Dinar, Merkez, Bolvadin, Merkez şeklinde bir listeyle 4 milletvekilinin rahat çıkabileceği..

Dinar, Sandıklı, Bolvadin içlerinden birini mecliste görmek istiyor…

Siyaset merkezde yapıldığı için, merkez siyasetçileri bu düşünceye mutlaka karşı çıkacaklardır.

Ancak, ilçe yöneticileri düşüncelerinin arkasında dururlar ve ısrarlı olursa teamüller parti lehine değişir.

Bu konuyu işlemeye devam edeceğiz.

SANDIKLI ZİRAAT ODASI KONGRESİ

Mevcut başkan Süleyman Yıldız, karşısına çıkan CHP’li, cemaatçi ve diğer adayın toplamı kadar oy alarak tekrar başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Bilindiği gibi Süleyman Yıldız, Ak Parti ilçe yönetim kurulu üyesi.

Karşına aday olarak çıkan ve cemaatçi olduğu iddia edilen ve bu adayla kapı kapı dolaşarak oy isteyen de, Ak Partili İGM üyesi..

Yıldız’ın aldığı oy 36, İGM üyesinin desteklediği cemaatçinin aldığı oy 12..

Sandıklı’nın Ak Partili İGM üyesi, Ak Partili bir adaya karşı cemaatçi bir adaya destek verdi ve ezici bir oy farkıyla seçimi kaybetti..

Ak Parti ilçe teşkilatı dahil hiçbir siyasi bu seçime müdahil olmazken, o İGM üyesi neden tek başına hareket etti?

Hem Ak Partilinin karşında hareket etmek, daha önemlisi bir cemaatçiyi desteklemek..

Sonuç ne olur bilemem, muhtemelen; Avukat Niyazi Koçak bir çözüm bulur..

ESNAF KEFALETİN SEÇİMİ…

Sandıklı Esnaf Sanatkarlar Kredi Kooperatifi’nin mali kongresi 25 Şubat’ta..

Aynı gün, olağanüstü kongrede yapılabilir..

Kooperatif yönetiminin, Ak Partili üyeleri sildiği ve kendi taraftarlarını üye yaptığı iddiaları devam ediyor..

12 yıldır esnafın hal hatırını sormayan yönetimin her akşam 15 kişilik guruplara yemek verdiği söyleniyor..

Koltuklar kimseye baki değildir.. Hele birçok dedikodularla anılan bir kooperatifin koltuğuna, başkanın yapışmış gibi oturmakta ısrarcı olmasının sebebi nedir?

Kooperatif başkanının sert ve yakışıksız tavırlarının halk üzerinde olumsuz etki yaptığı veMHP’nin seçim yenilisinde büyük rol oynadığı iddia edildi.

Öte yandan:

Kooperatif başkanının Hüdai kaplıcalarında bulunan besihanesi için yıkım kararı olmasına rağmen hala daha neden yıkılmadığını kamuoyu merak ediyor.