DAHASI VAR MI?

Afyonkarahisar Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ATTİD) Başkanı Ali Acar, derneğin Haziran ayında yapılacak olağan genel kurulunda yönetime tekrar aday olmayacağını açıkladı.
Ki; Acar, kendinden bekleneni yapmış oldu.
Dahası var mı?
Bilindiği gibi; Acar, Ak Partili belediye meclis üyesi..
Belediye meclis üyeliğinden ve Ak Parti’den kendi iradesiyle istifa etmesi, hem belediye başkanını hem de, il yönetimini rahatlatır..
Her ne kadar Ak Parti Genel Merkezi’nden karar beklendiği söylense de, karar gelmeden istifasını vermesi çok daha şık olur..
Keza, belediye meclis üyeliğinden de..
Ali Acar’ın, hiç kimseyi ve partiyi sıkıntıya sokacak bir tavır takınması, kendisini yakın tanıyanlar tarafından ifade ediliyor..
Anlatılanlara göre bizde de aynı kanaat oluştu.
********* 
Paralel yapının ağalarından Mehmet Çarkgil Efendi’den tık yok..
Adeta; Ticaret Odası Meclis Başkanlığı koltuğuna yapışmış..
Muhtemelen istifa etmeye niyeti yok..
Paralel yapıyla ilgisi belirgin olan bir kişinin hangi yüzle orada oturmakta ısrar etmesinin yadırgandığı iddia ediliyor..
On yıl önceye kadar Rotaryan, Lions gibi kulüplerinin aktif üyesi olan Çarkgil Efendinin devşirme olarak paralel yapıya katıldığı ve mütevelli, ağabey olarak faal görev yaptığı biliniyor..
Paralel örgütün üyesi şüphesiyle yargılaması devam eden Çarkgil efendinin, meclis başkanlığı koltuğundan kalkmamasının, protokolde yer almasının etik olmadığı ifade ediliyor…
Ne diyelim?
Etik olmayan yerde oturmayı kendine yakıştırıyorsa, oturmaya devam etsin Çarkgil Efendi!
ESKİ TELEFONCU…
On yıl önce Uzun Çarşı’da telefon satan, devşirme olarak paralelin arka bahçesinde rol kesen, bugün; Afyon’un en büyük emlak ve nakit zenginlerinden biri var…
Ve dört-beş yıldır da, suyun başında…
Aslında, paralel yapının perde gerisinde olduğu iddia edilen bu kişinin soruşturma kapsamında derinlemesine araştırılması gerektiği söyleniyor..
Kendisini korumaya almak için İstanbul’da ki dayısının siyasi ağırlığından sıkça bahsediyor, palavracı…
“Çok laf yalansız, çok para haramsız olmaz demiş” atalar…
Durmak yok, yola devam…