Adaylar sahaya iniyor..

Seçime giren siyasi partilerin milletvekili adayları sahaya iniyor..

Ak Parti adayları Bakan Prof.Dr.Veysel Eroğlu ile birlikte sahaya ilk inenler oldu.

Ali Özkaya, ön çalışmasını yaptığı yerlerde vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaştığını belirtti..

İbrahim Yurdunuseven, ilçeleri turladı ve seçmenin büyük desteğinin devam ettiğini söyledi..

Rasime Kıpırtı, merkez çalışmalarına devam ediyor..

Mehmet Zeybek, merkez ve beldelerde yoğun sevgi gösterisi ile karşılaşıyor ve seçmenden büyük destek alıyor.. Aslına bakarsanız, benim gönlümde yatan Mehmet Zeybek’in milletvekili seçilmesidir. İl Başkanlığı döneminde FETÖ ile en çok mücadele eden siyasidir.. Vekil olması gerçekten onun hakkıdır..

5.sırada olması, seçilmeyeceği anlamına gelmemelidir..

Bilakis, oy kaybedeceği iddia edilen Ak Parti’nin çimentosu olacaktır, Mehmet Zeybek..

Görüştüğüm ilçe, belde başkanlarının da, görüşleri bu yöndedir..

**

CHP il teşkilatı, seçim tecrübesi olmayan bir kadro ile ağır aksak çalışmalarını devam ettiriyor..

Burcu Köksal, tek kişilik ordu gibi çalışmasına devam ediyor.. Hiçbir adayın bugüne kadar görünmediği yerlere giden Köksal, Dinarlı aday Hakan Uyan’ın şansını artırıyor..

MHP il başkanı Mehmet Karagöz, milletvekilliği için görevinden ayrılmış olması, yönetimde boşluk olduğunu gösteriyor.. Bolvadinli aday Mehmet Taytak, önce ilçesindeki ziyaretlerden sonra diğer ilçeleri ve beldeleri dolaşacak..

İYİ Parti’nin MHP oylarını gözle görünür oranda bölmesi, MHP’nin şansını azaltıyor.. Kamuoyunda, partide çok önemli görevler üstlenmiş olan Mehmet Parsak’ın neden aday gösterilmediği tartışılıyor.. MHP’nin son seçimde aldığı 74 bin oyun yarısının İYİ Partiye kaydığı, 15 bin oy kaybı olsa bile milletvekili çıkartamayacağı iddia ediliyor..

İYİ Parti’ye gelince..

Meral Akşener, dün akşam Dinar Suçıkan’da Başkan Saffet Acar’ın davetlisi olarak iftar programına katıldı. Daha sonra meydan da, yağmur altında bekleyen kalabalığa hitap etti.. Erkek dinleyiciden fazla kadınların ilgi göstermesi ve yağmura rağmen konuşma bitinceye kadar ayrılmamaları dikkat çekti.. Bu başarılı organizasyonu yapan Başkan Saffet Acar’ın hakkını teslim etmek lazım.. Bugün Afyon’da mitingi olan Akşener’i izledikten sonra İYİ Parti’nin durumu belli olur kanaatindeyim..

Bugün itibarı ile Ak Parti’nin 4 milletvekili CHP’nin 1 Milletvekili kesin görünüyor.. İYİ Parti’nin MHP’den daha şanslı olduğu düşünüldüğünde 1 milletvekili, İYİ Parti’nin oluyor..

Seçime 26 gün kaldı.. İktidar, ekonomiyi düzlüğe çıkaracağına, döviz oyununu bozacağına seçmeni ikna edebilirse yukarıdaki sonuç 5-1 olursa sürpriz olmaz, kanısındayım..

Yok, seçmen eğer ikna edilemezse, tablo değişir..

Bu arada, mevsimin kurak geçmesi mahsulün verimsiz olmasına sebep olduğunu ve zorda kalan çiftçinin sesine kulak verilmesi, borçların ertelenmesi çok önem arzediyor..

***

Sayın Başkan Çoban;

Apartman altına ruhsat verilen bir ekmek fırınının, üst katta oturanları sıcaktan bunalttığı, gece çalışan hamur makinelerinin apartman sakinlerini uyutmadığı hususundaki şikayet size ulaşmış.. Talimat verdiğiniz zabıta müdürüne sonucu bi sorsanız.. Ruhsat var bişey yapamam diyen zabıta müdürü o dairelerde 1 gece misafir olsa da, eziyeti yaşasa..

Belki, mantıksız olduğu düşünülen ruhsatın iptali için harekete geçer kanısındayım..

***

AFJET Afyonspor tarih yazdı ve 1.lige yükseldi. Emeği geçen yöneticileri, teknik kadroyu ve futbolcuları can-ı yürekten kutluyorum..

***

Haberler bölümünde dikkatimi çeken bir haber var..

Edinilen bilgiye göre geçen yıl Isparta’dan Sandıklı’ya bir FETÖ imamı görevlendirilmiş.. Alanya’da AIDS testi yaptırmak için hastaneye girişinde yakalanmış.. Adamın homoseksüel olduğu ilişki kurduğu 5 kişinin tespit edildiği bildiriliyor.. FETÖ’cülerden başka bişi zaten beklenmez.. Her türlü cibilliyetsizlik var bu vatan hainlerinde.. O tespit edilen 5 kişinin açıklanması ve testten geçirilmesi gerekmez mi? Millet bilsin, deyyusları..

***

Hayırlı ve bereketli haftalar..