Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Saygı İle Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 81'inci yıldönümü nedeniyle İlçemizde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde başlayan anma törenlerinde Atatürk Anıtı'na Vali Yardımcımız Rıza Dalan, Garnizon Komutanı Mehmet Yurt, Belediye Başkanımız Mustafa Çöl tarafından çelenk sunuldu.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene Vali Yardımcımız Rıza Dalan, Garnizon Komutanı Mehmet Yurt, Belediye Başkanımız Mustafa Çöl, daire müdürleri, askeri erkân, gaziler, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Çelenk sunumunun ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler eşliğinde Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı ile göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile buradaki tören sona erdi.

Hükümet Konağı önünde yapılan çelenk sunma töreninden sonra, Türk Telekom Fen Lisesi salonunda hazırlanan Büyük Önder Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 81. Yıldönümü Anma Programı gerçekleştirildi.

Türk Telekom Fen Lisesi salonunda yapılan program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar ve şiirlerin okunmasının ardından programın son bölümünde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası münasebetiyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren İlkokul, ortaokul, lise ve dengi okul öğrencilere ödülleri verilmesi ile düzenlenen tören sona erdi.

Editör: Haber Merkezi