“Yerel Düzey Sağlık Hizmet Grubu Operasyon Planı"

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma ve Seferberlik Hizmetleri Birimi tarafından Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi ile koordineli Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında “Yerel Düzey Sağlık Hizmet Grubu Operasyon Planı"nın içeriğini değerlendirmek ve planda yer alan görevlerin ne şekilde yerine getirileceğini anlatmak üzere bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma ve Seferberlik Hizmetleri Birim Sorumlusu Sivil Savunma Uzmanı Erdal Kayış “Afyonkarahisar Yerel Düzey Sağlık Hizmet Grubu” tanıtım sunumu yaparken İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden Jeofizik Mühendisi Dilek Nuriye Şenol da Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ve AYDES hakkında bilgilendirme konuşması yaptı.

Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, her toplumda deprem, yangın, sel gibi afetlerin görülebileceği gibi her toplumda bu gibi felaketler başa gelmeden önlemler alınması gerektiğini ve bu önlemlerde temel gayenin de bir an önce normal hayata dönmenin tedbirlerini almak olduğunu belirterek tüm katılımcılara iştirakleri ve destekleri için teşekkür etti.

Toplantıya Sağlık Müdürü Korkmaz’ın yanı sıra bağlı Başkanlar ve Başkan Yardımcıları, Şube Müdürleri, Özel Park Hayat Hastanesi, Özel Fuar Hastanesi, Özel Telek Doğum Çocuk Hastanesi ve Tüp Bebek Merkezi, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Hastanesi yetkilileri ile birlikte destek çözüm ortakları olan Belediye Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, İl Gıda Tarım Müdürlüğü, Garnizon Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

Editör: Haber Merkezi