Yüksek Okul İçin 25 Bin M2 Arsa Bağışı Yapacak

Dinar'a kurulması planlanan, bakan kurulu kararı ile resmen onayı verilen Dinar Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu için 25 Bin M2 arsa bağışı yapmaya hazır olduğunu beyan eden Yaşar Otomotiv Sahibi ve geçmiş dönem Saadet Partisi Milletvekili Adayı Yaşar Karakaya eğitim için yapılabilecek her türlü yatırım için arsanın tamamını bağışlamaya hazır olduklarını söyledi.

Dinar'a bağlı Gazi Mehmet Çavuş Mahallesinde Karakaya Caminin bulunduğu Dinar'ı kuş bakışı gören bir açıya sahip olan arsanın 2 Bin M2'sini camiye verdiklerini, ancak istenildiği taktirde caminin prefabrik olması sebebiyle sökülüp başka bir yere taşınabileceğini ifade eden Yaşar Karakaya şunları söyledi, "İlçemizde eğitim ile alakalı olarak yapılabilecek her türlü eğitim yatırımını destekleriz. Kendimize ait olan bu 25 Bin M2 lik arsada 18. madde uygulaması yapılmış olup tapulu bir arsadır. Son günlerde ilçenin gündeminde olan 4 yıllık yüksek okul ile ilgili yer arayışları ya da hangi bölgeye yapılırsa en iyi yatırım olur? şeklinde fikirlerini beyan edenler oldu. Eğer uygun görüldüğü taktirde bize ait olan 25 Bin M2'lik arsanın tamamını 4 yıllık okul için bağışlayabiliriz" dedi.

4 Yıllık Okul İçin Farklı Yerler Öngörülüyor

Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu için yer arayışları devam ederken, TCDD Yollarına ait olan, Gar Park yanında bulunan boş arazi ve eski hastane binasının bulunduğu yer çeşitli çevreler tarafından okul için önerilmişti. Bu iki yer haricinde daha büyük bir arsayı bağışlamayı vaat eden hayır sever vatandaşımızla birlikte yapılabilecek arsa alternatifleri de fazlalaşmaya başladı. Dinar Devlet Hastanesinin yeni yerine taşınmasıyla birlikte 10 mahalleye sahip olan o bölgede sessizlik hakim olmuştu. Bu bölgenin canlanması adına ise merkez mahalle muhtarlarından ve vatandaşlardan çeşitli öneriler gelmeye başlamıştı. Eski hastanenin muhtemelen yıkılacak olması o bölgede geniş bir arazi oluşacağını göstermekte. Diğer bir taraftan da Hayır Sever iş adamı Yaşar Karakaya tarafından arsa bağışlama sözü geldi. Karakaya 4 yıllık okulun uygun görülmemesi durumunda farklı eğitim yatırımları için yeniden bu arsanın bağışlanabileceğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi