Yaya Önceliğinde Farkındalık Oluşturuldu

Dinar Kaymakamlığı tarafından oluşturulan proje kapsamında “Öncelik hayatın, öncelik yayanın” uygulaması Dinar Yeniyol İlk Okulu önünde gerçekleştirildi.

Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya’nın bizzat katıldığı trafik uygulamasına, Belediye başkan yardımcısı Rafet Şimşek, daire amirleri ve bütün kurum müdürleri tam kadro katıldı.

Yeniyol İlk Okulu öğrencilerinin de dâhil olduğu proje kapsamında, öğrencilere polis şapkaları takıldı. Yoldan geçen araçları durdurarak ellerindeki broşürleri araç sürücülerine veren ilkokul öğrencileri yayalara yol ve öncelik verilmesi adına güzel bir çalışma yaptılar.

Yine okul öğrencileri tarafından yaya önceliğini ön plana çıkartan pankartlarla da desteklenen proje amacına en uygun bir şekilde ulaşmış oldu.

Kaymakam Kapankaya uygulama ve proje hakkında verdiği bilgilendirme demecinde, Dinar’da yayaların gayet rahat ve huzurlu bir şekilde trafikte yürümelerini sağlamaları adına gerekli uygulamanın yapıldığını belirterek şunları söyledi, “Emniyetimiz ve Milli Eğitimimizin de dahil olduğu bu projede öğrencilerimizle birlikte güzel bir uygulama yaptık. Araç sürücülerini durdurarak yaya önceliğine uymaları konusunda ilgili broşürleri onlara verdik. İnşallah araç sürücülerimiz bundan sonra yaya haklarına en iyi şekilde riayet ederler” dedi.

Editör: Haber Merkezi