ÜRÜN, “EN BÜYÜK BÜTÇEYİ MİLLİ EĞİTİME AYIRDIK”

 AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı ilçe kongrelerine Dinar ile devam etti. Dinar ilçesi 5. Olağan Kongresi büyük bir katılım ile gerçekleşti.  Kongrede konuşan Milletvekili Halil Ürün, “Biz hükümeti devraldığımızda bu ülkenin bütçesi en çok savunmaya gidiyordu. Bizden sonra yavaş yavaş müdahalelerle artık en büyük bütçemiz Milli Eğitim Bakanlığı’na, ikinci en büyük bütçemiz ise Sağlık Bakanlığı’na gidiyor” dedi.

AK Parti Dinar ilçesi 5. Olağan Kongresi Pak Ala Düğün salonunda yapıldı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın divan başkanlığını yaptığı kongrede divan üyeliklerini İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İl Başkan Yardımcısı Ahmet Yeşilırmak, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Keser yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden kongrenin açılış konuşmasını İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel yaptı. Kongrenin Dinar’a ve Afyonkarahisar’a hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Sel, 2015 yılı bütçesinden bahsetti. Sel, “Bildiğiniz gibi 2009 yılında 11. Dönem olarak göreve başladık. Daha sonra 2014 seçimlerinde Meclis üyesi olarak seçilerek İl Genel Meclis Başkanı olduk. Bu süreç içerisinde bütçemizi katlayarak 110 Milyon TL’ye çıkardık. Bu süreç içerisinde köylerimizde içme suyu ve kanalizasyon sorunu olan yer kalmadı. Parke taşı konusunda köylerimizi çok iyi noktalara getirdik. Ayrıca Milli Eğitime de yer yıl pay ayırıyoruz. Bu yıl Milli Eğitime ayırdığımız pay 14 Milyon TL civarındadır. Alt yapı ve parke çalışması için ayırdığımız pay 46 Milyon TL civarındadır. Genele baktığımızda etrafımızdaki illere göre iyi bir durumdayız” diye konuştu.

 

EN GİZLİ TOPLANTILARI DİNLEMİŞLER

Kongrede bir konuşma yapan AK Parti Genel Merkezi Hukuk Müşaviri Ali Özkaya, 17-25 Aralık sürecinde yaşanan olaylara değinerek, devletin en gizli toplantılarının dinlendiğini söyledi. Özkaya, şöyle konuştu; “17-25 Aralık sürecinden sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan o gün İl Başkanları toplantısında 'Yeni bir İstiklal mücadelesi başlatıyoruz’ demişti. Bu süreç hakikaten içinde yaşayan bir insan olarak ülkemiz acısında yeni bir istiklal mücadelesi olduğunu hep beraber yaşayarak gördük. Şu 1 yıllık sürecin içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımıza ve parti yöneticilerimize mevcut örgüt tarafından 500 tane dava açıldı. Bu davaların Türkiye’nin her bir yerinde takibini yürütüyoruz. Geçtiğimiz hafta içerisinde meşhur böcek davası vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakan olduğu dönemde makam odalarına böcek yerleştiren kişilerle ilgili akşama kadar süren davada idik. O davanın vekili sıfatıyla şunu gördüm. Sayın Cumhurbaşkanımızın beraber yol yürüdüğü ve emanet ettiği kişiler maalesef onu arkadaş hançerlemişler. Devletin en gizli ve en mahrem bilgilerinin yer aldığı toplantıları konulan böceklerle dinlemişler. Bunları görmek bizler için tabi çok acı ve üzüntü verici bir durumdu. Cumhurbaşkanımızın bu süreçte İstiklal mücadelesi dediğini daha iyi anlıyoruz. Zira uluslararası bir yapıyla Türkiye’deki bütün kurumlarda görev almış yer edinmiş insanların kendi ülkesine kendi milletine, kendi devletine ve kendi inançlı insanlarına nasıl ihanet ettiğini gözler önüne serildi ve gördük. İnşallah ülkemiz bu günleri de aşarak daha güzel günlere geleceğiz.”

 

BİRLİKTELİĞİMİZ VE DOSTLUĞUMUZ BOZULMASIN

Dinar ilçe kongresinin hayırlı olması temennisinde bulunan Adalet Bakanı Özel Kalem Müdürü Mustafa Tarlacı, birlikte ve dostluk içerisinde olmanın güzel bir şey olduğunu vurguladı. Tarlacı, “Salonda 25 yıl öncesinden beri birlikte yürüdüğümüz birçok dostumuz var. Her ne olursa olsun siyaset, dernek, vakıf veya diğerleri bizim dostluğumuzu asla bozmaz. Hepsi bizim kardeşimizdir. Hep beraber Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın hedefe ulaşması için inşallah omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz.  Bu vesile ile kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Birlikte ve dostluk içerisinde olmak güzel bir şey. Allah nazardan saklasın diyorum. Bizlerde elimizden geldiği kadarıyla destek olmaya devam edeceğiz. Allah hepimizin yardımcısı olsun” diye konuştu.

 

YATIRIM VE HİZMETLERE KAPI AÇILDI

AK Parti’nin iktidara gelmesiyle birlikte Türkiye’de değişimin başladığını belirten AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 12 yılda siyasi istikrarın yatırım ve hizmetlere kapı açtığını dile getirdi.  Yurdunuseven, “Partimiz iktidar olduğu 2002 Kasım ayından bu güne kadar birçok yatırım ve hizmeti gerçekleştirdi. Bunları sizler yakinen biliyorsunuz. Hükümetimizin en iyi yaptığı işlerden bir tanesi de savunma sanayisidir. Biz savunma sanayisinde kendi tankımızı, gemimizi, silahımızı ürettik. Bunlar bizim için çok önemli şeylerdir. Eğitim alanında yapılan yenilik vatandaşımıza büyük bir kolaylık sağladı. Artık çocuklarımız okulluna gittiğinde kitabını sırasının üzerinde buluyor. Aileleri kitap arama derdinden kurtardık. Yine sağlık alanında yaptığımız değişimler ile devlet hastanelerimiz özel hastanelerimizi geçti. Artık vatandaşımız istediği hekime kolayca muayene olabiliyor” dedi.

 

IMF’YE BORÇ VERECEK BİR ÜLKE HALİNE GELDİK

İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, IMF’nin kapısında borç bekleyen Türkiye’den borç verecek konuma gelen bir Türkiye’ye haline geldiğimizi söyledi. Yurdunuseven, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Ekonomimizi artık IMF, Dünya Bankası yönetmiyor. Ekonomi bahanesiyle ekonomimizin başına paraşütle bakan tayinleri yapılamıyor. Savunma sanayinde yerli üretim her geçen gün artarak devam ediyor. AK Parti iktidarında Türkiye kendi helikopterini, kendi tankını, kendi savaş gemisini yapabilen bir ülke haline geldi”  dedi. Hastanelerdeki çilenin AK Parti iktidarı ile sona erdiğini hatırlatan İl Başkanı Yurdunuseven, Türkiye’de yaşayan herkesin sağlıkta kaliteli hizmet aldığını belirtti. Başkan Yurdunuseven, “Hastane parasını ödeyemediği için hastane de rehin kalan hasta dönemleri bitti. Bu ülke de yaşayan herkes kaliteli sağlık hizmetine ulaşabiliyor. Köyler de AK Parti iktidarlarına kadar yapılmamış olan alt yapı sorunları giderildi. Su, kanalizasyon çalışmaları tamamlandı. Kış geldi mi, çamur deryasına dönen köy içleri, şu anda parke yol oldu. Bir çile yolculuğu olan karayollarında seyahat, yapılan yollar sayesinde daha hızlı ve daha güvenli hale getirildi.”

 

İLÇEMİZE GÜZEL HİZMETLER YAPACAĞIZ

Dinar’a yakışan yatırım ve hizmetleri yapmak için yola çıktıklarını ifade eden İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceklerini söyledi. Yüksel, “Birlik içinde Yeni Türkiye yolunda, büyük güç hedef 2023 sloganıyla ülkemizde 13 yıldır gücünden ve istikrarından hiçbir şey kaybetmeden daha güçlenerek emin adımlarla yürüyen Adalet ve Kalkınma Partisinden siyasi hayatıma ilçe başkanı olarak başlamaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Siyasetten çok, hizmet ve proje üretilen, koltuktan çok geleceği ve Dinar’ı düşünen ve Dinarımıza yakışan hayırlı hizmetler yaparak arkasından güzel bir seda bırakacak şekilde Dinar Ak parti İlçe Başkanlığı’nı temsil etmek benim en büyük gayem olacaktır. Dinarda ilklerin yapıldığı, hak ettiği konumda her cemiyetten vatandaşımızla birbirimizi anlayacak ortak noktada birleşmek istiyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımızın da desteğiyle dağıtıcı siyasetin değil, toplayıcı ve birleştirici mantığın hakim olduğu bir sistemle halkımızla beraber sorunlarımızı ve ihtiyaçlarımızı tespit ederek. Dinarda toplumun her kesimini kucaklayacak AK Parti teşkilatı oluşturma çabası içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.

 

ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

AK Parti’nin siyasi hayata girmesiyle birlikte Türkiye’de birçok şeyin değiştiğini ifade eden Milletvekili Halil Ürün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;  “Türkiye’nin şuan zaman olarak içinde yaşadığı şartlar ve coğrafi olarak içinde bulunduğumuz sorunlu bir bölgeden 12 senedir bir istikrar adası olarak AK Parti devam ediyor. 2002 tarihinden bu güne siyasi hayatımıza AK Parti’nin girmesiyle birlikte ülkemizde çok şeyler değişti. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmuyor. Şimdiki Cumhurbaşkanımız o zaman kurucu genel başkanımız olarak ifade etmişti. O günden bu güne hiçbir şey eskisi gibi olmuyor. Her gün bir adım daha iyiye ve güzele gidiyoruz. 2007 seçimleri öncesini hatırlamak gerekirse Cumhurbaşkanı meclisten seçiliyordu. Toplantı yeter sayısı ile karar yeter sayısını bir birine karıştırarak, o günkü meclis yapısı gereği CHP’liler Meclise girmedikleri zaman belli bir sayının altına düşürmek suretiyle Cumhurbaşkanını seçtirtmediler. O günkü meclis buna tepki olarak anayasaya maddesini değiştirerek bundan sonra Cumhurbaşkanını halk seçsin şeklinde karar aldı. Bu da 2007 genel seçimlerinin ardından 22 Temmuz’da yapılan referandumla kabul edildi. İlk uygulaması da 10 Ağustos 2014 yılında yapıldı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk turda seçildi.”

 

EĞİTİME BÜYÜK BİR PAY AYIRDIK

AK Parti’nin kurulurken ‘artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ ilkesi ile yola çıktığını dile getiren Ürün bunun başta eğitim ve sağlık olmak üzere pek çok alanda hissedildiğini anlattı. Ürün “AK Parti kurulurken şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyin ağzından bütün Türkiye’ye ve dünyaya ‘artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ diye ilan ettik. Bu normalde bir parti kurmuş bir genel başkanın hitabının içerisinde bir cümleydi ama yaşadığımız 13-14 sene boyunca bu cümlenin altını hem alın hem de akıl terimizle doldurduk. Bunu sadece üst kademeler değil alttaki kadrolarımız da doldurdu. Bu anlamda hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Biz hükümeti devraldığımızda bu ülkenin bütçesi en çok savunmaya gidiyordu. Bizden sonra yavaş yavaş müdahalelerle artık en büyük bütçemiz Milli Eğitim Bakanlığı’na, ikinci en büyük bütçemiz ise Sağlık Bakanlığı’na gidiyor. Bu hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığının en büyük delillerinden biridir.  470 milyar TL olan 2015 yılı Merkezi Bütçe Kanunu’nda 89 milyar TL eğitime ayrıldı.  Hayat Boyu Öğretim Genel Müdürlüğü bünyesinde illerde Halk Eğitim olarak biliniyor, pek çok insanımızın eğitimine katkıda bulunuyoruz. Onların daha iyi bir işçi, çalışan, üreten olması için verilen eğitimler ve bunların sonucunda ortaya çıkan refah ve mutluluk bu milletin en önemli iftihar meselesi ya da AK Partililerin en büyük iftihar meselesi olması gerektiğini düşünüyorum. Bizim iftihar etmemiz gereken çok önemli hususlar var. 1 Ocak 2015 tarihinde 2014 yılı ihracat rakamları açıklandı. 157,6 milyar dolarlık ihracat ile Türkiye Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı. Muhteşem bir rakam ki bunun içinde İscehisar’ın en az 157 milyon doları var. Fazlası var eksiği yok” dedi.

 

KONGREYE KATILIM YOĞUN OLDU

Yapılan konuşmaların ardından divan heyeti tarafından faaliyet ve gelir-gider raporları okundu. Okunan raporlar oy birliği ile karara bağlandı. Kongreye Milletvekili Halil Ürün, İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, Adalet Bakanı Özel Kalem Müdürü Mustafa Tarlacı, AK Parti Genel Merkez Hukuk Müşaviri Ali Özkaya, ilçe ve belde belediye başkanları, ilçe başkanları, delegeler ve çok sayıda partili katıldı. Kongreye tek liste halinde giren mevcut ilçe başkanı Burhanettin Yüksel güven tazeledi. 

Editör: Haber Merkezi