“Stres ve stresle başa çıkma” Semineri

Dinar Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından 16/04/2019 tarihinde Belediye Kültür Salonunda hakkında denetimli serbestlik tedbiri verilen 70 hükümlüye Stres ve Stresle Başa Çıkma Yöntemleri konulu seminer düzenlenmiştir.

Seminerde denetimli serbestlik müdürlüğü öğretmeni Bekir GÜÇ tarafından; stresin tanımı,

nedenleri, stresin kaynağı, stresin süresine ve oluşturduğu etkiye göre sınıflandırılması, stresin (fiziksel, davranışsal, duygusal ve zihinsel) belirtileri hakkında açıklamalarda bulunuldu. Ayrıca stresle başa çıkma yolları hakkında yükümlülere; bedenle ilgili yöntemler (gevşeme teknikleri, fiziksel egzersiz, doğru beslenme), zihinsel yöntemler (olumlu ve yapıcı düşünme tarzı ),davranışsal yöntemler (zamanı iyi kullanma, sosyal destek sistemlerinden yararlanma, etkili iletişim becerileri geliştirmek, girişkenlik becerilerimizi ve problem çözme becerilerimizi geliştirmek) konularında bilgi verildi.

Ayrıca; günümüz yaşamında, strese toplumun her kesiminden insanın maruz kaldığı ve bu durumun basit tekniklerle ortadan kaldırılabileceği belirtilerek, programda hükümlülerin soruları ve çözüm önerileri de paylaşıldı.

Editör: Haber Merkezi