Roman Yazarı Çetinkaya Öğrencilerle Buluştu

Dinar Özel Ünal Yılmaz Kolejinde 2. Kariyer Yıldız Günler Etkinlikleri Dinar’ın yetiştirmiş olduğu Roman Yazarı Safiye Çetinkaya’nın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Her hafta Cuma günleri öğleden sonra kariyer yapmış kişileri öğrencilerle buluşturan okul yönetimi bu hafta da, yazarlığın önemine dikkatleri çekti.

Yazarın hayatının okunmasıyla başlanan etkinliğe her zaman olduğu gibi öğrenciler ve velileri yakından ilgi gösterdiler. Hayatında ve yazarlığında yaşadığı sorunları ve sıkıntıları anlatan Roman Yazarı Safiye Çetinkaya, yazarlığa uzanan yolu öğrencilere anlattı. Küçükken köy yerinde sıradan bir hayatla yaşamını sürdürdüğünü ifade eden Çetinkaya, şimdiye kadar çıkmış olan 4 kitabını öğrencilere tanıttı. Sevgiye Uyanış, Can Kırığı, Eylül Vurgunu ve 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi anısına yazmış olduğu Asrın İhaneti isimli kitaplarını anlatan Yazar Çetinkaya etkinliğin sonunda ise öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Kariyer Yıldız Günleri Çok Etkili Oluyor

Dinar Özel Ünal Yılmaz Koleji Müdürü Ünal Yılmaz Kariyer Yıldız Günlerinin ikincisini düzenlemekten çok büyük bir mutluluk duyduğunu, bu etkinliğin öğrenciler üzerinde çok büyük olumlu bir etki yaptığını söyledi. Öğrencilerin meslekleri tanıma ve karar verme aşamasında çok önemli bir rol aldığı kariyer günlerinin devam edeceğini belirten Yılmaz, “Öğrencilerimize henüz orta okul çağında iken, meslekleri ve zorluklarını anlatmaya çalışıyoruz. Her hafta bir kişi okulumuza gelerek kendi mesleğini tanıtıp, öğrencilerin sorularını yanıtlıyor. Bu da öğrencilerimizin ileriki yaşlarda meslek seçmelerini çok daha kolaylaştıracaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi