Okuduğu Bütün Kitapları Okuluna Bağışladı

Dinar Öğretmen Ünal Yılmaz Koleji 6. Sınıf öğrencisi Elif Köroğlu evinde okumuş olduğu bütün hikâye kitaplarını okulun kütüphanesi bağışladı.

Okul idaresi tarafından taktirle karşılanan kitap bağışı için diğer öğrencilerin de bu kitapları okuması gerektiğini söyleyen kolej öğrencisi Elif Köroğlu, bundan sonra okuduğu diğer kitapları da okula getireceğini söyledi.

Okul Müdürü Tebrik Etti

Özel Ünal Yılmaz Koleji Müdürü Ünal Yılmaz öğrencinin bu olumlu davranışından ötürü teşekkür ederek kitap okumanın ne kadar faydalı olduğuna dikkatleri bir kez daha çekti. Hafızayı her zaman dinç tutmanın yolunun kitap okumak olduğunu ifade eden Ünal Yılmaz şunları söyledi, “Öncelikle öğrencimize bu düşünceli davranışından ötürü tebrik ediyoruz. Okumak, doğduğu andan itibaren birçok eğitim süreci geçiren insan için en kolay ve en etkili öğrenme yoludur. Sahip oldukları bilgilerin %60’ını bu yolu kullanarak edinen gelişmiş ülke toplumları, günümüzde daha fazla okuma alışkanlığına sahip olmanın sağladığı avantajları her alanda yaşamaktadırlar. Geri kalmış toplumların karşılaştıkları sorunların birçoğunun kaynağında ise eğitimsizlik yer almaktadır. Bu toplumlarda kişiler, okuyarak geçirebilecekleri zamanları çoğunlukla yararsız uğraşılarla geçirmektedirler. Oysa okuma alışkanlığı öncelikle kişilerin kendisi için edinilmesi mutlaka gereken bir alışkanlıktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi