Mehmet Çavuş’tan Sergi

Dinar Mehmet Çavuş Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan yıl sonu resim sergisinde bir ilk yaşandı. Güzel Sanatlar Bölümü Resim Öğretmeni Meryem Çelik önderliğinde ‘Kağıt Rölef’ sanatını tabloya işleyen öğrenciler çok başarılı bir iş çıkarttı.

Dinar İlçe Kaymakamlığı giriş katınd abulunan bölümde sergilenen özel tabloların aynı zamanda satışı da gerçekleştirildi. İlk tabloyu Dinar MYO Müdürü Hayrettin Ertan 250 TL karşılığında satın alarak eğitime destek oldu.

Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, Dinar MYO Müdürü Hayrettin Ertan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu ve Okul Müdürü Veysel Karaaslan tarafından kurdelesi kesilen sergiyi vatandaşlarda çok beğendi.

Güzel Sanatlar Bölümünün müzik öğretmeni Derya Kırlangıç’ın keman dinletisi eşliğinde sergiyi inceleyen davetliler, Rölef kağıt sanatını yakından incelediler.

Resim Öğretmeni Meryem Çelik öğrencilerin yapmış oldukları bu sanatla alakalı olarakşunları söyledi, “Ortalama bir tablo 2 aylık bir sürede tamamlanıyor. İsterseniz kendi fotoğrafınızı da çoğaltmak şartıyla tabloya işleyebilirsiniz” dedi.

Kaymakam Şahin Başarılı Buldu

Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Mehmet Çavuş Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar öğrencilerinin yapmış olduğu çalışmaları çok başarılı buldu. İlçede ilk defa yapılan Rölef sanatının yaygınlaşması gerektiğini de belirten Şahin öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi. Dinar-Umut

Editör: Haber Merkezi