KUTLU DOĞUM HAFTASI KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

Dinar ilçe müftülüğünce kutlu doğum haftası münasebetiyle hazırlanan konferans Dinar Belediyesi kültür sarayında yapıldı.
Dinarlıların yoğun ilgi gösterdiği konferans Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesinden sonra Dinar Bülüçalan köyü İmamı Enes Traşçı’nın okuduğu Ku’an-ı Kerimle başladı.
Dinar Ulu Camii İmamı Mehmet Gözütok’un şiirlerle süslediği sunuculuğunda açık konuşmasını yapan Dinar İlçe Müftüsü Celil Şimşek konuşmasında ; “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her kutlu doğum haftasında Peygamber Efendimizin yüreğimizde çorak kalmış olan bir yönü ele alınmaktadır. 2011 yılında Merhamet, Geçen yıl Kardeşlik Ahlakı ve kardeşlik Hukuku, ele alındı. Bu yıl ise İnsanlığın gittikçe zaaf gösterdiği çok önemli görülen “ İnsan Onuru” konusu ele alınmıştır.” dedi ve sözlerine devamla ; “Neden İnsan onuru? Çünkü insan zaman zaman kendisini unutuyor. İnsana kendisini hatırlatmak gerekiyor. Son iki asırda insanlık bilimde, teknolojide önemli keşiflerde ve ilerlemelerde bulundu. Ancak aynı ilerlemeyi insanın onurunu korumada ve yüceltmede gösteremedi. İnsan onurunu kıran, rencide eden aşağılayan küresel sorunlar baş götermeye başladı. Irkçılık, ayrımcılık, nefret suçları, şiddet terör, öfke gibi suçlar insanlığı etkisi altına almaya başladı. Bu nedenle öz eleştiri yapmaya ihtiyacımız var.” Diyerek konuşmasına devam etti.
Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Toprak konferansında “İslam da İnsan Onuruna verdiği değer” üzerine bir buçuk saatlik konuşması dinleyiciler tarafından dikkatle izlendi. Konferans sonunda Kaymakam Avni Kula tarafından Süleyman Toprak’a teşekkür çiçeği verildikten sonra Kutlu Doğum haftası nedeniye yapılan kompazisyon ve şiir dalında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Haber:Ramazan Gürbüz Dinar
Editör: Haber Merkezi