Hakan Uyan, "Taşeron sistemini kaldıracağız"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan, CHP iktidarında kamunun yaptırdığı ve ihale ettirdiği inşaat projelerinde taşeron sistemini kaldırarak tüm işçilerin ana firmaya bağlı ve güvenceli bir biçimde çalışmasını sağlayacaklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar 2. sıra Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan seçim çalışmaları kapsamında Başmakçı, Kızılören ve Dinar ilçelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek CHP iktidarına destek istedi.

İŞSİZLİĞİ YÜZDE 5'İN ALTINA İNDİRECEĞİZ

Başmakçı İlçe merkezi ve sanayi sitesini ziyaretinin ardından ilçeye bağlı Yassıören, Yaka, Küllüce köylerini ziyaret eden CHP Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan, "CHP iktidarında işsizliği 5 yılda yüzde 5’in altına indireceğiz. Kamu istihdamını AB ortalamasını esas alarak artıracağız. İşsizlik Sigortası’nın kapsamını genişletecek, işsizlik ödeneğinin süresi ve miktarını yüzde 50 artıracağız. İşsizlik ödeneğine hak kazanma ölçütlerini hafifleteceğiz. İş akdinin feshinden önce 120 gün aralıksız prim ödeme zorunluluğunu kaldıracağız. Son 3 yıl içinde 600 gün süreyle işsizlik primi ödemiş olmak şartını 300 güne indireceğiz. İşsizlik Sigortası Fonu’nu yalnızca amacı doğrultusunda kullanacağız. Fon yönetiminde işçi sendikaları temsilcilerinin ağırlıklı olmasını sağlayacağız" dedi.

DİN GÖREVLİLERİNE 3600 EK GÖSTERGE HAKKI TANIYACAĞIZ

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve 1. sıra Milletvekili Adayı Av. Burcu Köksal'la beraber Evciler Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katılan Milletvekili Adayı Uyan daha sonra Kızılören İlçesi ve İlçeye bağlı Altınekin, Uluköy köylerini ziyaret ederek vatandaşların istek ve taleplerini dinledi. Seçim çalışmaları kapsamında dur durak dinlemeyen Uyan sahura kadar ise Dinar İlçesi ve köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi. CHP iktidarında yapılacak çalışmaları anlatan Uyan, "Kamunun yaptırdığı ve ihale ettirdiği inşaat projelerinde taşeron sistemini kaldırarak tüm işçilerin ana firmaya bağlı ve güvenceli bir biçimde çalışmasını sağlayacağız. Ölümlü iş kazalarının (iş cinayeti) yaşandığı şantiyelerin çalışma izinlerini derhal iptal edeceğiz ve şantiyeyi işleten firmaların inşaat sektöründe faaliyetlerini askıya alacağız. Şantiyelerdeki barınma, yemek, ısınmaya dair koşulların düzeltilmesi için gerekli düzenlemeleri yapacağız. Özel güvenlik çalışanlarının hak ettikleri yıpranma payının verilmesini sağlayacağız. Özel güvenlik çalışanlarının sendikalarda örgütlenmesini teşvik edeceğiz. Görev tanımlarının dışında çalıştırılmalarını engelleyeceğiz. Çağrı merkezi çalışanlarını, uğradıkları sözel ve psikolojik şiddete karşı koruyacak ve yıpranma haklarını güvence altına alacağız. Bütün 50/d’li araştırma görevlilerinin iş güvencesine kavuşmasını sağlayacağız. Sayıları yüz binleri bulan işsiz İİBF mezunu gençlerimizin kamuda liyakat ölçütüne göre istihdamını sağlayacağız. AVM çalışanlarının çalışma saatleri, izin günleri ve çalışma koşullarının İş Yasası’na uygun şekilde düzenlenmesini sağlayacağız. Din görevlilerine 3600 ek gösterge hakkı tanıyacağız" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi