Hakan Uyan Danimarka Gezisine Katıldı
TOBB ve DEİK’in, Cumhurbaşkanımız Sn Abdullah GÜL ve Maliye Bakanı Sn Mehmet ŞİMŞEK’in katılımıyla 17-19 Mart 2014 tarihinde düzenlediği Danimarka İş Gezisine Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hakan UYAN resmi heyet davetlisi olarak katıldı.
Başkan Ahmet Hakan UYAN, ziyaretle Türk-Danimarka Ticaret ve Yatırım Formunun düzenlendiğini, Form Kapsamında Yeşil Enerji Teknolojileri, Gıda &Tarım Teknolojileri ve Sağlık sektörü temalarında paralel toplantılar düzenlendiğini, Dünyanın en büyük enerji üretim firmalarından Dong Enerji ziyareti, Danimarka Başbakanı, Danimarka Ekonomik Dış ilişkiler Bakanı, Danimarka Enerji Bakanı ile birebir görüşmeleri olduğunu dile getirdi.
Ziyaret sürecinde Heyetin çok ilgi gördüğünü, Danimarka –Türk iş formu gerçekleştiğini, İşadamları olarak Danimarka Sanayiciler Federasyonu ile görüşmeler toplantılar gerçekleştirdiklerini, katılım sağladıkları Türk – Danimarka İş Formunun Ülkemizin Dış Ticareti açısından çok verimli geçtiğini, Muhtelif Sanayi kuruluşlarını ziyaret ettiklerini söyledi.
Bu Tarihi ziyaretin, iki müttefik ülke olan Türkiye ve Danimarka arasındaki dostane ilişkilerin çeşitli boyutlarıyla ele alınmasına ve bu dost ülke ile işbirliğimizin tüm alanları güçlendirmesini sağlayacak imkânlar üzerinde durulmasına vesile olduğunu dile getirdi.
Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın Danimarka Kraliçesi II Margrethe onuruna verilen konserde sınırlı sayıdaki katılımcılar arasında yer aldığını bundan büyük memnunluk duyduğunu söyledi.
Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah GÜL olmak üzere, Sayın Maliye Bakanımız Mehmet ŞİMŞEK’e, TOBB Başkanımız Sayın Rıfat HİSARCIKLIOĞLU’na Teşekkürlerini sunduğunu, Ziyaretin İlçemize, Ülkemize ve hem Danimarka hem de Ülkemiz Ekonomisi için faydalı ve hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum ded
Editör: Haber Merkezi