Dört Yıllık Yüksekokul ile Alakalı Son Durumu Kurucu Müdürü Pektaş Anlattı

Bakanlar Kurulu’nun 12.12.2016 tarihli kararıyla Dinar’da resmen kurulan Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile ilgili son durum hakkında yüksekokulun kurucu müdürü Doç.Dr. Ethem Kadri Pektaş gazetecilere bazı teknik bilgiler verdi.

4 Yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nun kuruluş amacının öncelikli olarak Dinar ilçesi ve çevresinin sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınma sürecine katkı vermek ve hızlandırmak olduğunu ifade eden Pektaş yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Amacımız üniversite ile kamu kuruluşları, özel sektör (iş dünyası), sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımız arasındaki iyi ilişkilerin ve iş birliğinin gelişmesine katkı sunmaktır. Yüksekokulumuzun sunacağı uygulamalı eğitim ve öğretim hizmetleri yoluyla, başta ilçemiz ve bölgemizdeki gençler olmak üzere öğrencilerimizin mezuniyet sonrası istihdam imkânlarını kolaylaştırmak istiyoruz. Kişisel görüşüm uygulamalı bilimler yüksekokullarının, daha çok teorik bilgilerin verildiği fakültelere nazaran çok daha işlevsel olduğu yönündedir” dedi.

Pektaş Resmi Süreci Anlattı

Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu müdürü Doç.Dr. Ethem Kadri Pektaş okulun kuruluş aşaması ve son durumu hakkında da bazı bilgiler verdi. Pektaş, resmi prosedür gereği bölümlerin açılması için önceden gerekli girişimlerin başlatıldığını belirterek, “2017 yılının Mart ayında üniversite senatosunun kararı doğrultusunda, okulumuza ‘Adli Hizmetler’ ve ‘Adli Teknolojiler’ bölümlerinin resmen açılması talebiyle rektörlüğümüzce Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) başvuruldu. Ancak YÖK’ün bu yılın Temmuz ayında aldığı bir kararla açılması uygun görülen bölümler listesinde ilgili bölümler yer almadı. 2018 yılında yapılacak yeniden başvuru konusunda iki alternatif değerlendiriliyor. Bunlardan biri bölüm açma gerekçelerini daha da geliştirilerek aynı bölümler için tekrar başvuru yapılması, diğeri ise söz konusu bölümler dışında başka bölüm alternatiflerinin (Enerji Sistemleri, Afet ve Acil Durum Yönetimi gibi) değerlendirilmesi. Bu konuda karar yetkisi şüphesiz üniversite yönetimine aittir” diye konuştu. Pektaş ayrıca bölümlerin açılmasından sonraki süreçte, yüksekokula öğrenci alınabilmesi için gereken “her bölümde en az üç öğretim üyesinin bulunması şartı”nın da karşılanarak, üniversiteye yerleştirme sınavlarına ait kılavuzda yer almak için gerekli resmi başvuruların yapılacağını ifade etti.

Yer Konusunda da Resmi Süreç Devam Ediyor

Üzerinde Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nun inşa edileceği yerle alakalı olarak; T.C. Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü’ne (TCDD) ait Dinar Tren Garı bölgesindeki bir arsanın, Milli Emlak Genel Müdürlüğü üzerinden okul yapımı için üniversiteye tahsisine ilişkin resmi sürecin devam ettiğini söyleyen Ethem Kadri Pektaş sözlerini şöyle tamamladı: “Yer konusunda üniversitemiz, özel şahıslara ait olmayan uygun bir arsanın kendilerine tahsisi konusunda Dinar Kaymakamlığı’na bir müracaat yapmıştı. Sonraki süreçte TCDD’ye ait eski yanan ambarın bulunduğu 10.213,65 m2’lik alanın TCDD’nin vergi borcuna mahsuben Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü aracılığıyla üniversitemize devri uygun görüldü. Bu konuda her iki genel müdürlük arasındaki görüşmeler sürüyor. Süreç tamamlandığında yüksekokulumuzun inşasına en kısa zamanda başlanacağını ümit ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi