Dinar’da TOKİ Bölgesi Şantiyeye Döndü

İlçemiz Dinar’da Fatih Mahallesinde bulunan ve TOKİ Bölgesi olarak bilinen yerde eğitim yatırımları ve konut yapımı bütün hızıyla devam ediyor. 2017 yılı içerisinde birçok binanın yapıldığı ilçemizin köylerinde de eğitim yatırımları sürüyor.

Fatih mahallesinde bulunan TOKİ evlerinin üst kısmına Dinar İmam Hatip Orta Okulu, Dinar TOKİ İlk Okulu ve 24 derslikli İmam Hatip Lisesi binası ve 300 kişilik pansiyonu yapıldı. Eğitim yatırımları olarak TOKİ bölgesi ve köyler olmak üzere toplamda Milli Eğitim Olarak 46.397,110,73 TL’lik bir yatırım gerçekleşmiş durumda.

TOKİ Evleri Yükseliyor

816 Konutun Temelleri Atıldı

Dinar’a bağlı Fatih Mahallesinde temelleri atılmaya başlanılan 816 konut için çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor.

12 Haziran 2017 günü itibariyle ihalesi yapılan TOKİ evlerinin en küçüğü olan 2+1 tipi konutların temelleri atıldı.

https://youtu.be/A5aRTNS9ZYs

Afyonkarahisar İli, Dinar İlçesi, İncirli Mahallesi 3. Etap 800 Adet Konut , 1 Adet 9 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşinde çalışmalar tam gaz devam ediyor.

Teslim edilen tarihten itibaren 750 gün içerisinde de evler vatandaşlarımıza teslim edilecek. TOKİ Dinar konutları yatay mimariye uygun olacak. TOKİ Dinar 3. etap konutları yatay mimari konsepte uygun olacak şekilde 4 katlı olarak tasarlandı. Konutların 407’si 2+1, 303’ü 3+1 ve 90’ı ise 4+1 planında inşa edilecek. Yöresel mimari unsurlar kullanılacak. Mahalle konseptli projede modern ve yöresel mimarinin izleri buluşturuldu. Cephelerde zemin kat seviyesinde taş kaplama, ahşap görünümlü kaplamalar, dekoratif pencereler ve söveler kullanılacak

Edinilen bilgiye göre konutların ihaleye çıkmasıyla başlayacak olan yapım işleri % 30′ ulaştıktan sonra, TOKİ tarafından bazı hesaplamalar yapılarak şerefiye bedelleri belirlenecek. Daha sonra Evlerin kuraları çekilerek Hangi daire kime ait olduğunun belirlenmesinin ardından 2+1, 3+1 ve 4+1 tipi hak sahibi vatandaşlarla sözleşmeler imzalanacak ve ilk peşinatlar TOKİ’ye ödenecek. Sözleşmelerin imzalanmasıyla birlikte 3+1 ve 4+1 evlere sahip olan vatandaşların aylık ödemeleri hemen başlayacak. Küçük evler olarak tabir edilen 2+1 75 M2 olanların taksitleri ise evlerin tamamen yapılıp teslim edildiğinde ödemeleri başlayacak.

Vatandaşlar Merakla Bekliyordu

TOKİ aracılığıyla ev sahibi olmak için gün sayan vatandaşlar nihayet muradına erecek. TOKİ’den edinilen bilgiler ışığında yakın zamanda ihaleye çıkacak olan konutlar Dinar’da yükselmeye başlayacak. 75 M2 olan evlerin ödemlerinin ev tesliminde başlayacak olması da vatandaşlar için büyük avantaj oldu. Kirada oturan ve kira ödeyen vatandaşlara ayrı bir yük binmemiş oldu. Evlerini teslim aldıktan sonra aylık taksit ödeyecek olan 2+1 sahipleri derin bir nefes aldı.

Editör: Haber Merkezi