Dinar’da Polis Haftası Kutlandı

Dinar’da Türk Polis Teşkilatının 174’üncü Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtında bir program düzenlendi.

Dinar İlçe Emniyet Müdürlüğünün çelenginin Atatürk Anıtına bırakılmasıyla başlayan resmi program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

Programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Dinar İlçe Emniyet Müdürü Özgür Taşkın şunları söyledi, “Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 174’üncü yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen törene hepiniz hoş geldiniz. Emniyet teşkilatımız halkın can ve mal güvenliğini korumak, kanunun hâkimiyetini ve devlet otoritesini sağlamak gibi çok önemli görevi vardır. Bu görevleri yerine getirirken, kanunların verdiği yetkiyle gece gündüz demeden hizmet etmektedir. Türk Polisi devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için canını feda etmekten çekinmemiştir. Maddi, manevi bizlerin yanında olan Dinar halkına da teşekkür ediyorum. Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik laik, sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmasının görev ve bilinci içerisinde olan teşkilatımızın görevlerini en iyi şekilde yerine getirmesinde bizlerden desteğini esirgemeyen başta Sayın Kaymakamımıza, adli teşkilatımıza, kamu kurumlarımıza, jandarmamıza ve belediyemize teşekkürlerimizi arz ediyoruz” dedi.

Dinar İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya ise, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 174’üncü yılını tebrik ettiğini belirterek konuşmasında şunları söyledi, “Değerli teşkilat mensuplarının bu güzel günlerini en içten dileklerimle kutluyorum. Polis teşkilatımız 174 yıldır bu ülkenin en önemli kurumlarından birisidir. Ülkemizin dört bir tarafında fedakarca, cefakarca çalışarak milletimizin huzur ve güvenliğini sağlayan polis teşkilatımız, görevi esnasında halkımızın desteğini arkasında görmesi ve aynı zamanda toplum destekli polis düşüncesi içinde önemli bir durum arz etmektedir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri Dinar İlçe Emniyet Müdürlüğüne geçerek Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Yapılan etkinliklere, İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Nihat Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Merttürk, İlçe Jandarma Komutanı Levent Keskin, Emniyet Müdürü Özgür Taşkın, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Uysal, MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan, İl Genel Meclis Üyesi Murat Orhan, kurum müdürleri ve amirleri katıldılar.

Editör: Haber Merkezi