Dinar’da Okul Güvenliği Toplantısı

Dinar’da ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve güvenlik konularının ele alındığı “Eğitim Koordinasyon ve Danışma Toplantısı” düzenlendi.

Sunuculuğunu okul müdür yardımcısı Gülistan Alpasrs’ın yaptığı, Dinar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Emniyet Müdürü Özgür Taşkın, ilçe jandarma komutan vekili Levent Keskin, Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş, okul müdürleri, yöneticileri, idarecileri ve okul aile birliği başkanları katıldı.

İlk olarak okulların genel durumları hakkında bazı bilgiler veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş, davetlilere, okul, öğrenci, öğretmen ve idareci sayılarını açıkladı. Okullardaki kamera sayılarını ve güvenlik görevlisi sayılarını da belirten Taşbaş, okullarda her türlü güvenlik tedbirlerinin alındını, özellikle uyuşturucu bağımlılığıyla alakalı gerekli seminer, toplantı ve konferansların yapıldığını söyledi.

İlçe Emniyet Müdürü Özgür Taşkın ise, Dinar İlçe Emniyet Müdürlüğünün 2018 yılı içerisinde bir çok uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlar yaptığını ve yapılan operasyonlar sonucunda suçluların ceza evine gönderildiğini kaydetti. Okul önlerinde ve ilçe merkezinde de eğitim ve öğretim ile alakalı her türlü tedbirleri aldıklarını ifade eden Taşkın, son beş yılda Dinar’da bulunan hiçbir okulda uyuşturucu ile alakalı asay8iş olayının olmadığını, Türkiye’de bulunan okullar arasında en güvenlikli okulların Dinar’da olduğunu kaydetti.

İlçe Jandarma Komutan Vekili Levent Keskin de jandarma olarak okul araçlarının düzenli olarak denetlendiğini, kurallara uymayanlara ve evrak eksikliklerinden dolayı gerekli cezaların kesildiğini söyledi.

Dinar İlçe Kaymakamı ilçede bütün kurumların üzerlerine düşen bütün görevleri layıkıyla yapması gerektiğini, eğitim ve öğretimde güvenliğin son derece önemli olduğunu vurguladı.

Toplantı bazı okul müdürü, okul aile birliği başkanlarının sorularıyla devam etti.

Editör: Haber Merkezi