Dinar’da kura mağdurları şikayetçi oldu


Dinar da dün gerçekleştirilen milli eğitim müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere gerçekleşen noter kurası sonunda güvenlik ve temizlik personelleri belirlenmişti. Ancak sonradan aynı gün içinde temizlik personellerinin kura çekim işlemleri bir hatadan dolayı kabul edilmeyerek yeniden kura çekme işlemi gerçekleştirilmişti.

45 temizlik işçisi okullarda çalıştırılmak üzere lk etapta belirlenmişti. Sonradan çekilen yeni kura nedeniyle mağdur olan işçiler bugün Dinar Kaymakamlığına gelerek haklarını aramaya başladı.
Adı kurada çıkan işçiler ilk önce milli eğitim müdürlüğüne geldi. Burada kendileriyle ilgilenilmediği gerekçesiyle işçiler Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya ile görüştü. Ellerindeki şikayet dilekçesini kaymakamlığa veren işçilere alındı belgesi verildi.


Akabinde işçiler kaymakamlık önünde kısa bir açıklama yaparak şunları söylediler. “Bizler hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Dosya numaramız elimizde. Dilekçemizi verdik. Başvurumuzu yaptık. Herkesin bununla ilgilenmesini bekliyoruz. Kazanılan hakkımızı elimizden aldılar. Noterin birinci kıtasında adımız çıktı. Ancak milli eğitimdekiler noterin verdiği ilk kurayı yırttıklarını söylediler. Içimizde gazimiz var gazi yakınlarımız var. Onlarda mağdur oldu. Herkesten destek bekliyoruz. 4 ve 5 kere aynı işyerinde çalışan kişileri biliyoruz. Tek tek söyleyebiliriz. Iskur da 2 dönemden hariç kimse çalışamaz. Milli eğitimde 5. Dönem çalışanlar var. Iskur’a da sesleniyoruz. Hep aynı kişiler çalışıyor. 4 şehit ailesine ilk kurada çıktı. Ikıncı kurada adları çıkmadı. Şehit aileleri haklarını helal etmiyor. Bilmiyorsanız işin başına geçmeyeceksiniz. Gerekirse istifanı verip gideceksin. Milli eğitim müdürü hemen istifasını versin. Bu kadar insanın hakkini yemesinler. Milli eğitimde yüzümüze bakan olmadi. Resmi noter kurasını yırtıp atmışlar. Kaymakamımıza gittik. Bizi son derece güzel karşıladı. Ancak milli eğitim müdürü bize bağırdı çağırdı.”

Editör: Haber Merkezi