Dinar’da Kaza Sorununa Çözüm, Battı Çıktı

Dinar’da Park kahvesi olarak bilinen trafik ışıklarının bulunduğu, şehir merkezine ve yukarı da bulunan dört mahalleye çıkış noktası olan kavşakta kazalar durmak bilmiyor. Çok sık bir şekilde ölümlü, yaralanmalı veya maddi hasarlı kazaların oluştuğu kavşakta, en son freni patlayan bir kamyon tam 9 aracı biçip yanda bulunan tali yola düşmüş ve bunun akabinde bir araçta bulunan dört vatandaşımız yaralanmıştı.

Karayolları tarafından düzenlemesi yapılan ve eski hastane yoluna geçişin kapatıldığı bu kavşak halen daha sürücüler için tehlike oluşturmaya devam ediyor. Bu kavşağın en önemli özelliklerinden bir tanesi ise Sandıklı istikametinden ilçeye doğru gelen araç sürücülerinin 8-10 Km yukarı da meyili yüksek olan bir iniş aşağı yolun bulunması.

Özellikle yüklü kamyon, tır ve benzeri araçlar için bu 8 kilometrelik bir iniş olası bir araç arızasında Dinar şehir içi trafiğinde çok büyük bir tehlike oluşturuyor.

Kavşağı önemli kılan diğer bir unsur ise, yine Suçıkan mevkiinden gelen araçların şehir içine girmek için trafik ışıklarından hemen sağa dönmeleri de trafik açısından tehlikeli bir durum söz konusu. Her ne kadar ışıkların ve uyarıcı levhaların bulunmuş olması kazaların önüne geçmiş değil.

Diğer bir taraftan ise, tam bu kavşaktan Dinar’a bağlı dört mahalleye ulaşımın olması da başlı başına bir sorun teşkil ediyor. Yani Sandıklı istikametinden gelen sürücüler, bu dört mahalleden şehir merkezine ulaşmak isteyen araç sürücüleri, şehir merkezine girmek ya da ana yola çıkmak isteyen bütün araç sürücüleri bu kavşakta toplanıyor.

Dolayısıyla bu kadar yoğun bir trafiğin yaşandığı kavşakta da kazalar eksik olmuyor.

Isparta’daki Gibi Battı Çıktı Çözüm Yolu Olabilir

Kavşaktaki trafik kazaları sorununun kavşağa belirli bir mesafeden başlayarak ileri de bulunan Isparta, Denizli karayolu ayrımına kadar battı çıktı yapılması gerektiği belirtiliyor. Bu sayede ise, Dinar şehir merkezine girmeyecek olan araç şoförleri battı çıktı sayesinde diğer araçlara karışmadan düz bir şekilde yoluna devam edebilecek. Şehir içine girmek isteyen araç sürücüleri ise yine battı çıktı yolunun sağından verilen diğer bir yolla rahat bir şekilde trafikte seyir edebilecekler. Konuyla alakalı İlçe Kaymakamının, belediye başkanının, milletvekillerinin ve ilgili bütün yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmasını bekleyen vatandaşlar, bölgedeki kazalara artık bir dur demek için ilçe sorunlarına birlik ve beraberlik içerisinde çözüm aranması gerektiğini söylediler. İsmail Yılmaz-Dinar

Editör: Haber Merkezi