Dinar’da Katı Atık Aktarma İstasyonu açıldı

Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği tarafından ilçemizde yapımı tamamlanan Katı Atık Aktarma istasyonu hizmete açıldı.

Açılış kurdelesini AK Parti Milletvekilimiz Ali Özkaya, AK Parti Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı'nın kestiği Katı Atık Aktarma İstasyonu hizmete açıldı.

Açılış programı; Milletvekilimiz Ali Özkaya, Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven, İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı, diğer ilçe ve belde belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, AK Parti İlçe Başkanı İdris Er, MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan, CHP İlçe Başkanı Ali Arıkan, başta olmak üzere protokol üyelerinin katılımları ile gerçekleşti.

Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; "Değerli Misafirlerimiz, Öncelikle bu tesisin ilçemize kazandırılmasında en büyük katkıyı sağlayan başta Milletvekilimiz Sayın Milletvekilimiz Ali Özkaya'ya - Çevre Hizmetleri Birliği Başkanı, aynı zamanda Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek'e İnşaat aşamasında emeği geçen Tüm İşçisinden Mühendisine ve Kontrol teşkilatına ayrıca teşekkür ederim.

Kıymetli Misafirler, yaklaşık 1.500.000 TL. ( Bir buçuk Milyon harcayarak yaptığımız bu tesis sadece İlçemize değil Başmakçı - Dazkırı - Evciler - Kızılören ilçelerimiz ile Tatarlı ve Haydarlı Beldelerimize de hitap edecektir. İlçe Merkezimizden ve az önce saydığım ilçelerden ve Beldelerden gelecek tüm Çöpler buradan tırlarla Afyonkarahisar'da Katı Atık Bertaraf Tesisine taşınıp orada enerjiye dönüştürülecektir. Elde edilen bu enerji ile de hem doğayı korumuş hem de gelir elde etmiş olacağız. İlçemiz adına konuşuyorum, Bundan sonra Çivril Yolu Çöplüğü diye bir yer olmayacak, daha doğrusu Dinarımızda hiçbir çöp ve çöplük olmayacak. Kıymetli Misafirlerimiz, Son olarak: Seçim Beyannamemizde yer alan bu Projeyi hayata geçirmek bugüne nasipmiş. Ama hem gelir getiren hem de doğayı koruyan bu tesislere Sandıklı Şuhut ve Çay gibi diğer ilçelerimiz kavuşalı 10 yılı geçti. Özellikle Dinar Halkının bilmesini isterim. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyor, tesisin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Geleceğimize daha sağlıklı bir Dinar bırakmak için atıkların çevre kirliliği yaratması yerine geri dönüşüme gitmesi için kazandırılması için İlçemiz başta olmak üzere; Başmakçı, Evciler, Dazkırı, Kızılören, Tatarlı Beldesi ve Haydarlı Beldesi'nden ve özel idare tarafından toplanan bütün köylerin çöpleri katı atıkların değerlendirileceği, organik atıkların, değerlendirilebilir atıkların ayrıştırılacağı ve geriye kalan atıkların düzenli olarak aktarımı yapılarak Afyonkarahisar'da bertaraf edileceği tesis ilçemize kazandırıldı.

Editör: Haber Merkezi