DİNAR’DA GELENEKSEL ENGELSİZLER PİLAV GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Dinar Belediyesi ve Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliği ile Geleneksel Engelsizler Pilav Günü etkinliği (eski Meteoroloji) Alzheimer Bakım evin bahçesinde düzenlendi.
Programa; Kaymakam Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Saffet Acar, Garnizon Komutanı Mutlu Tokmak,  Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken, Ağır Ceza Reisi Kadriye İlhan, Emniyet Müdürü Yunus Dinç, Askerlik Şubesi Başkanı Ali Azyaman, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Uyan, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Acar, İlçe Müftüsü Celil Şimşek, Bayanlar Meclisi Başkanı Günsel Acar, Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Seydi Özkurt  engelli vatandaşlarımız ve aileleri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması sonrasında açılış konuşmasını Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Seydi Özkurt yaptı. Özkurt konuşmasında; “ Engellilik, çeşitli nedenler sonucunda oluşan bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerin kaybı olup, günümüzde bezı engelli insanlarımız; sağlık, eğitim, istihdam, sosyal güvenlik ve sosyal yaşama katılım gibi temel sorunlardan büyük fırsat eşitsizlikleri yaşamaktadırlar. İşte bu fırsat eşitsizliklerin asgariye indirilmesi için yasalar ile engelli insanlarımızın lehine bir çok haklar getirilmiştir.” Diyerek engelli vatandaşların günlük hayatlarında karşısına çıkan engeller ve engellilere karşı duyarsız kalanlar hakkında bir konuşma gerçekleştirdi.
Belediye Başkanı Saffet Acar ise konuşmasında; “Artık engelleri hep birlikte aşmamız gerekiyor. Herkes potansiyel bir engelli, yarın, bir saat sonra hatta beş dakika sonra ne olacağımız belli değil. Dolayısı ile ben engelleri kabul etmiyorum. Engellide olsak engelleri mutlaka irademiz ile azmimiz ile aşmamız gerekiyor. Dinarda güzel bir çalışma, ben değerli dernek başkanımı, yönetim kurulu üyelerimizi kutluyorum. Bende bu derneğin fahri bir üyesiyim. Bu dernek değerli kardeşlerimizin önünü açacak, toplumsal faaliyetlerde bulunmalarına yardımcı olacak, ekonomiye katkıda bulunmaları içinde yardımcı olacak güzel bir buluşma yeri.” Dedi
Kaymakam Mustafa Şahin günün önem ve anlamına binaen yaptığı konuşma sonrasında şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yemek ikramı ile birlikte Ozan Celal Mercan, Necla Mercan ve öğrencileri ile birlikte davete katılan vatandaşlara değişik Türk Halk Müziği eserlerinden parçalar seslendirdi.
Belediye Başkanı Saffet Acar, tek tek masaları ziyaret ederek, davete katılan vatandaşlar ile kısa sohbet gerçekleştirdi.
 
Editör: Haber Merkezi