Dinar’da Dağlıca Şehitleri Anıldı

21 Ekim 2007 tarihinde Hakkari İli Dağlıca mevkiinde yaşanan terör olayında şehit olan Yavuz Öztürk ve Selçuk Gürdal için Dinar Anadolu İmam Hatip Lisesinde anma programı düzenlendi.

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Ak Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı , Şehit aileleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı anma günü etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başladı.

Her sınıfın bir şehidi var projesiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Dinar Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen Dağlıca Şehitlerini Anma Gününde birer konuşma yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ve Dinar Temsilcisi Hasan Ceylan şehitlerimizi bir kez daha andı.

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, şehitlerimizin hatıralarını her zaman yaşattıklarını, yüce Allah’tan bir daha şehit acısı yaşatmaması için dua ettiğini söyledi. Bu coğrafyada yaşamak için ise her türlü şehit olmaya da hazır olduklarını kaydeden Özkaya, Her sınıfın bir şehidi var projesini yakından takip ettiğini bildirdi.

Anma etkinliğine misafir olarak katılan Ak Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan ise, Şehitlerimizin, gazilerimizin emaneti Türkiye’mizi daha da güçlendirmek için koşar adım çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü bizler, ecdadımızdan miras kalan hasletlere sahip çıkmanın, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı mücadele etmenin, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çalışmanın, şehitlerimize ve gazilerimize vefa borcumuzun da gereği olduğuna inanıyoruz” dedi.

CHP Milletvekili Burcu Köksal ise, “Cumhuriyet'in kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar'da gazilik ve şehitlik makamlarının anlamı daha iyi anlaşılıyor. Bugün bu topraklarda özgür bir şekilde yaşıyorsak, bunu Kurtuluş Savaşı'nda gazi olan büyüklerimize borçluyuz. Son 30 yıldır mücadele ettiğimiz terör belası nedeniyle de birçok gazimiz oldu. Bu gazilerimiz, ulusumuzun birliği için öne çıktılar. Ülkemizin daha güzel günlere ulaşacağını düşünüyor ve bu amaçla çalışıyoruz. Bu bağlamda gazilerimizin de haklarının iyileştirilmesi, sağlık imkânlarından kapsamlı bir şekilde yararlanması bizim görevlerimiz arasındadır. Gazilerimiz, bize şehitlerimizin emanetidir; emanete sahip çıkmaya devam edeceğiz." Şeklinde konuştu.

Son olarak bir konuşma yapan ilçe kaymakamı Mustafa Şahin İse, şehitlerimizin ailelerine ve gazilere sonuna kadar sahip çıkacaklarını ifade ederek, “Bu ülke Anaların Duası ile kınalı kuzular bu ezanlar Dinmesin Bayrak inmesin diye şehit olanları senede bir gün değil her zaman hatırlamak görevimizdir.’’ Dedi.

Konuşmaların ardından ise Her sınıfın bir şehidi var projesinde hazırlanan sınıflar davetliler tarafından gezildi.

Editör: Haber Merkezi