Dinar’da 23 Nisan Coşkusu

Dinar’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi coşkuyla kutlandı. Her okulun kendi bünyesi içerisinde hazırlamış olduğu programla kutlamalar gerçekleştirildi.

İlk olarak hükümet konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çelengi bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunduğu programa, İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Saffet Acar, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Merttürk, AK Parti İlçe Başkanı İdris Er, CHP İlçe Başkanı Mevlüt Er, MHP İlçe Başkanı İbrahim Karahan, Dinar MYO Müdürü Hayrettin Ertan, Dinar TSO Başkanı Abdullah Bağırkan, kurum amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Tahtaoğlu Bir Mesaj Yayımladı

Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınmladı. Tahtaoğlu mesajında şu cümlelere yer verdi, “Bugün milli birlik ve beraberlik duygularıyla coşan ve güçlenen milli iradenin temsil edildiği, T.B.M.M.’nin kuruluşu ile; milli, çağdaş, laik, demokratik ve egemen yeni Türk Devletinin doğuşunun 98 inci yıldönümüdür.

23 Nisan, Türk Milletinin emperyalist devletlerin her türlü baskı, zulüm ve işgaline karşı, Büyük Önderimiz Atatürk’ün önderliğinde milli egemenliğimizin hâkim kılındığı gündür. Milli varlığımızı yüceltme azim, karar ve heyecanını yüreğimizde duyduğumuz gündür.23 Nisan 1920, vatanımızın dört bir tarafından işgal edildiği, milletimizin yok olmanın eşiğine geldiği hayati bir dönemde “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” şiarıyla Kurtuluş Savaşını başlatan aziz milletimiz, tüm imkansızlıklara rağmen ayağına pranga vurulmasına izin vermemiş, milli egemenliğin temelini atmıştır. Geçmişten günümüze millet olarak aynı ruhla milli iradeye musallat olan tüm şer güçlerini bertaraf etmenin, üzerine yağdırılan hain bombalara inat milli iradenin karargâhı olan Gazi Meclisimize sahip çıkmanın mücadelesini veriyor, millet olarak her güçlüğün karşısında omuz omuza mücadele vermenin haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Yeniyol ve Tüm Okullarda Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Yeniyol ilkokulu ve diğer bütün okullarda kutlandı. Okul öğrencileri tarafından hazırlanan çeşitli gösterilerin sunulduğu Yeniyol İkokulunda Kitap Yarışmasında ilk üçe giren öğrencilere bisiklet, müzik çalar ve kol saati hediyeleri okul müdürü Fatih Ocak Tarafından verildi.

Editör: Haber Merkezi