Dinar Yaşlı Bakım Merkezi İçin Yer Tahsisi Yapıldı

Dinar ilçesine bağlı Yaka Köyünde bulunan alana Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon merkezi yapılmak üzere yer tahsisi gerçekleştirildi.

Konuyu yakından takip ederek işlemlerin hızlandırılmasını sağlayan Ak Parti Milletvekili Ali Özkaya konuyla alakalı olarak gazetecilere şu açıklamalarda bulundu, “Dinar ilçemizin Yaka köyü sınırlarında bulunan 105 ada ve 1 parseldekayıtlı 111,776 m2 yüzölçümlü yer Maliye Bakanlığı Milli Emlak Müdürlüğünün Afyonkarahisar Valiliğine yolladığı resmi yazıda tahsis işleminin gerçekleştiği anlaşılmıştır. Bu işlemin ardından ise belirlenen yere amacına uygun olarak bu yatırımın yapılması için gerekli çalışmalar başlayacaktır” dedi.

Özkaya Kurban Bayramında Müjdeyi Vermişti

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon merkezinin Dinar’a yapılacağıyla alakalı müjdeyi Kurban Bayramında bayramlaşma programında vermişti.

Dinar Çivril-Uşak yolunun üçüncü kilometresinde bulunan meyve suyu fabrikasını geçtikten sonraki, bölümde yer alan 110 dönümlük araziyi işaret eden Özkaya, “Dinar’da bakıma muhtaç yaşlı vatandaşlarımız için rehabilitasyon merkezi kuracağız. Geçtiğimiz günlerde, ilçe kaymakamımıza Mustafa Şahin ve Dinar TSO Başkanımız Ahmet Hakan Uyan ile birlikte burada bulunan hazine arazisini inceledik. Çok güzel ve hâkim bir noktada bulunan bu arsa Yaşlı Bakım Rehabilitasyon merkezi için çok uygun bir yer. Konuyla alakalı çalışmalarımız devam ediyor” demişti.

Yaşanan bu gelişmelerden sonra ise nihayet yer tahsisi bu yatırım için yapıldı.

İlçe Kaymakamlığı Programa Alınması İçin Talep Etti

Dinar İlçe Kaymakamlığı Huzur Evi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon merkezinin belirlenen arsaya yapılması için yani yatırım programına alınması için gerekli yazışmaları gerçekleştirdi.

Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi Nedir?

Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde bakım görecek 60 yaş üzerindeki yaşlıların saptanması, bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinden yararlandırılması, verilecek hizmetin tür ve niteliği ile işleyiş esaslarını belirlemek, personelin görev, yetki ve sorumluluklarını düzenlemektir.

Rehabilitasyon Merkezi Ne İş Yapar?

60 yaş ve üzerindeki muhtaç yaşlıları korumak, bakmak, sosyal, psikolojik ve fiziksel gereksinimlerini karşılamak, sürekli bakıma ve rehabilitasyona gereksinim duyanlara bakım ve rehabilitasyon hizmeti vermekle görevli ve yükümlü olan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı Huzurevleri ile Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerini kapsar.

Doğuştan veya sonradan her hangi bir hastalık yada kaza sonucu kalıcı veya geçici olarak bedensel ve zihinsel yeteneklerini değişik derecelerde yitiren yaşlıların, mevcut fonksiyon kapasitelerinin belirlenerek tedavi edilmesi, geriye kalan güç ve yeteneklerinin geliştirilerek fiziksel, psikolojik sosyal ve ekonomik yönden var olan kapasitelerinin desteklenmesi ve günlük yaşamda bağımsız duruma gelmelerine yönelik çalışma ve yardımların tümünü, Ruh sağlığı yerinde olup ,bulaşıcı hastalığı olmayan, yatağa bağımlı ya da fiziksel ve zihinsel gerilemeleri nedeniyle özel ilgi, destek ve koruma gerektiren yaşlılara verilen hizmeti ifade eder.

Bakanlıktan Gelen Resmi Yazı

İlgi yazı ile tahsisi talep edilen ve Başbakanlığın Ekonomik, sosyal ve kültürel işler başkanlığı ilgi (b) yazısıyla tahsisine izin verilen iliniz Dinar İlçesiYaka köyünde bulunan mülkiyeti hazineye ait 105 ada, 1 parsel nolu ve 111.776 m2 yüzölçümlü taşınmazın huzur evi yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi yapılmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına (Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü) 2 yıl süreyle ön tahsisi, 5018 sayılı kamu mali yönetimi ve kontrol kanununun 47. Maddesi ile 178 sayılı maliye bakanlığının teşkilat ve görevleri hakkında kanun hükmünde kararnamenin 13. Maddesinin d bendi uyarınca uygun görülmüştür.

Adına ön tahsis yapılan kamu idaresi tarafından ön tahsis süresi içerisinde tahsis amacına uygun yatırımın yapılmasına veya yatırımın tamamlanarak kullanılmasına başlanıldığı taktirde valilikten talepte bulunulması halinde ön tahsis, hizmetin devamı süresince olmak üzere kesin tahsise dönüştürülür.

Editör: Haber Merkezi