Dinar Tren Garı Eski Günlerine Geri Dönecek

Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir, İstanbul, İzmir güzergahları hızlı tren yol çalışmaları kapsamında Dinar’a gelerek bazı incelemelerde bulunan Devlet Demir Yolları Genel Müdürü İsa Apaydın ilçeye çok büyük yatırımların yapılacağını söyledi.

AK Parti Dinar İlçe Başkanı İdris Er, Genel Müdür Apaydın ve ekibiyle birlikte Dinar Tren Garında ve çeşitli bölgelerde gerekli incelemelerin yapıldığını ve hızlı tren durağının ilçeye yapılacağını söyledi.

Göller Ekspresindeki bazı sorunların giderilmesinin ardından İzmir tren seferinin de başlayacağını kaydeden Er şunları söyledi, “Dörtyoldan devlet hastanemize doğru giden yola hemzemin geçit yapılacak. Sadece bir tek geçidin maliyeti ise yaklaşık 15 Milyon TL. 2x1 ve 2x2 olmak üzere iki ayrı bölgede hemzemin geçit çalışmaları olacak. Bu çalışmaların yanı sıra, Gar’da bulunan lojmanlar kaldırılacak, o bölge de yeşil alan çalışması gerçekleştirilecek. Dinar’a 350 bin ton kapasiteli depo şefliği de kurulacak. Herkesin merakla beklediği hızlık tren konusunda da büyük gelişmeler var. Hızlı trenin durak noktası Dinar’a oluşturulacak. Yer belirleme çalışmaları devam ediyor. Dinarlı vatandaşlarımız Dinar’daki duraktan hızlı trene binecekler” dedi. İsmail Yılmaz-Dinar

Editör: Haber Merkezi