Dinar TOKİ Evlerinin Ödeme Koşulları Belli Oldu

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Dinar’a yapılacak olan 816 konut ile ilgili peşinat ve ödemeye ilişkin detaylı bilgi edinilmiştir.

Edinilen bilgiye göre konutların ihaleye çıkmasıyla başlayacak olan yapım işleri % 30′ ulaştıktan sonra, TOKİ tarafından bazı hesaplamalar yapılarak şerefiye bedelleri belirlenecek. Daha sonra Evlerin kuraları çekilerek Hangi daire kime ait olduğunun belirlenmesinin ardından 2+1, 3+1 ve 4+1 tipi hak sahibi vatandaşlarla sözleşmeler imzalanacak ve ilk peşinatlar TOKİ’ye ödenecek. Sözleşmelerin imzalanmasıyla birlikte 3+1 ve 4+1 evlere sahip olan vatandaşların aylık ödemeleri hemen başlayacak. Küçük evler olarak tabir edilen 2+1 75 M2 olanların taksitleri ise evlerin tamamen yapılıp teslim edildiğinde ödemeleri başlayacak.

Vatandaşlar Merakla Bekliyordu

TOKİ aracılığıyla ev sahibi olmak için gün sayan vatandaşlar nihayet muradına erecek. TOKİ’den edinilen bilgiler ışığında yakın zamanda ihaleye çıkacak olan konutlar Dinar’da yükselmeye başlayacak. 75 M2 olan evlerin ödemlerinin ev tesliminde başlayacak olması da vatandaşlar için büyük avantaj oldu. Kirada oturan ve kira ödeyen vatandaşlara ayrı bir yük binmemiş oldu. Evlerini teslim aldıktan sonra aylık taksit ödeyecek olan 2+1 sahipleri derin bir nefes aldı.

Editör: Haber Merkezi