Dinar Organize Sanayisine bir Fabrika daha geliyor

Dinar Organize Sanayi Bölgesi yeni bir yatırımcıya daha ev sahipliği yapıyor.

Kuvarz kompoze plaka üretimi yapacak PowerStone Kompoze Taş firmasına 24.375 m2 büyüklüğünde parselin tahsisi yapılarak fabrika yatırımının ilk adımı atıldı. Firmanın üreteceği ürünler mutfak tezgâhları başta olmak üzere zeminden cepheye, merdiven basamaklarından masa, sehpa gibi farklı alanlara kadar geniş bir yelpazede yer alıyor. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kaymakam Selami Kapankaya, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Belediye Başkanımız Nihat Sarı, Yönetim Kurulu Üyeleri Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Bağırkan, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Çetin ve OSB Bölge Müdürü İbrahim Er’in katılımlarıyla firma yetkilisiyle sözleşme imzalanarak Dinar OSB önemli bir yatırımı bünyesine kazandırdı.

Şirket yetkilisi Selahattin Kaya; “Kuvarz madeni yataklarının rezerv olarak büyük bir bölümü Aydın, Denizli, Muğla, Burdur, Kütahya illerimiz ve çevresinde yer alıyor. Lojistik bizim işimizin önemli bir girdi maliyeti olduğundan hammadde temini açısından bu alanların merkezi konumunda olan Dinar’ı, Dinar OSB’ yi tercih ettik. Aynı zamanda burası yurt içi ve Dünya pazarlarında alıcılarla yüksek kalitede ürünlerimizi buluşturmak için hava, kara ve deniz yolu taşımacılığı noktasında önemli bir konuma sahip. Biz bu yatırımımızla Türkiye ve Bölge ekonomisine katkıları yanında Dinar ve çevresine de önemli bir istihdam kazandırmış olacağız. 15 milyon büyüklüğe sahip yatırımımız yüzde yüz kapasiteye ulaştığında bölgede inşallah 100 kişiye iş imkânı sağlayacak. OSB Yönetim Kurulu ve Bölge Müdürünüze göstermiş oldukları ev sahipliği için teşekkür ederiz. Yatırımımızın herkes için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Dinar OSB Yönetim Kurulu üreterek istihdama katkı sağlayacak yatırımcıların her zaman yanlarında olduklarını, yatırımların önündeki bütün engellerin kaldırılması noktasında şehrin bütün imkânlarıyla seferber olacaklarını dile getirerek yatırım için Dinar Organize Sanayi Bölgesini tercih ettiklerinden dolayı şirket sahibine teşekkürlerini iletti.

Editör: Haber Merkezi