Dinar KYK Öğrencileri Baraklı Köyünde Fidan Dikimi Yaptılar.
Dinar KYK Öğrenci Yurdu öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında,   Dinar Orman İşletme Müdürlüğü ile işbirliği ile Baraklı köy halkı ile birlikte 1000 adet fidan dikimi gerçekleştirdi.
Dinar Orman İşletme Müdürü Yusuf BÜYÜKAKÇALI ; ‘’ Bizler, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU’ nun talimatları ile, Yurt Müdürlüğümüzle birlikte geliştirdiğimiz proje ile, bozulan çevre ve canlı ilişkilerinin, doğal dengenin yeniden oluşmasına katkı sunacak yegane unsurun ‘ insan ‘ olduğunu düşünüyoruz. Erozyonu, ‘’ Erozyona uğramayan insan’’ ların koruyacağını bilmemiz gerekli. Bunun farkına vardığımız zaman çok kısa zamanda başarıyı yakalarız.
 İşletme Müdürü BÜYÜKAKÇALI ; ‘’Bu nedenle, öğrencilerimizle birlikte bu çalışmanın yürütülmesi çok anlamlı. Geçen yıl başlattığımız çalışma, her yıl artan bir heyecanla devam ediyor. Özellikle öğrencilerin sahip çıkması bizleri oldukça mutlu ediyor. Bunun farkındayız.’’ Diyerek öğrencilere ‘’ fidan nasıl dikilir, neler yapılması gerekir? ‘’ ile ilgili tatbikatlı bilgiler verdi. Ayrıca çalışmalarından dolayı Yurt Müdürlüğümüze ve Değerli öğrencilerine teşekkür ediyorum. ‘’ dedi.
 KYK Yurt Müdür Vekili Nazım YILDIRIM ise ‘’ Hepimizin yaşadığımız toraklara karşı sorumluluklarımız var. Bu sorumlulukları yerine getirmemiz gerekli. Bu bilinçle bizler Öğrencilerimizle birlikte 2 yıldır Baraklı Köyüne gelerek, amcalarımızla, teyzelerimizle birlikte ele ele omuz omuza birlikte fidan dikiyoruz. Aslında bu ‘’ Fidan diken el, asla fidan kesemez, çevreye zarar veremez.’’sözünün eylemidir.’’ dedi.
‘’HER YIL DOĞAYA 16 FİDAN BORCUMUZ VAR ‘’
Yurt Müdür Vekili Yıldırım ; ‘’ Bundan birkaç sene önce, Tema Vakfının sitesinde Karbon Salınım Hesap Makinesi (KARBONMETRE) yi görmüştüm. Orada sizin doğaya kaç ağaç borcunuz olduğunu hesaplıyor. Yani tükettiğiniz enerjiye, harcadığınız kâğıda bakarak…
Buna göre normal bir insanın ; ‘’ Ayda 100 kilowatt-saat elektrik harcıyorsa, yılda 1200 kilowatt-saat demektir: Yani 2 fidan dikmeli. Yılda bir ton kömür, bir ton odun yakıyorsa, atmosfere 5 tondan fazla karbon dioksit veriyor: En azından 15 fidan dikmeli. Otomobiliniz var ve her ay 50 litre benzin harcıyorsanız (yılda 600 litre yapar), 1400 kg karbon dioksit sürümü yapıyorsunuz: 4 fidan dikmelisiniz! ‘’ bu böyle devam edip gidiyor. Sonuçta, doğadan tükettiğimiz fidan sayısı ortalama en az 16 fidan …
Bizler Yurt Öğrencileri olarak, bu duyguyla, bu bilinçle hareket ederek kişi başı en az 16 fidan diyerek bir kampanya başlattık. Bu çerçevede 2013 yılında 1000 adet, 2014 yılında 1000 adet olmak üzere toplam 2000 fidanı toprakla buluşturduk. Bu çalışmalarımız inşallah her yıl artan bir heyecan ve sorumlulukla devam edecektir. Bizlere destek olanlara teşekkür ediyorum ‘’ dedi.
‘’ FİDAN DİKİMİ YAPAN ÖĞRENCİLERE GÖZLEME İKRAM EDİLDİ.’’
Fidan dikimi sonrası köylülerin yaptığı gözlemeler öğrencilere ikram edildi. Köy Muhtarı ; ‘’ Özellikle buraya kadar gelerek kendilerine destek olan, öncülük eden öğrencilere teşekkür etti. Tüm öğrencileri bahar ayında diktikleri fidanların yanında pikniğe davet etti. Ayrıca Dinar Orman İşletme Müdürlüğüne ve Dinar KYK Öğrencilerine teşekkür etti.
(Ramazan Gürbüz)
Editör: Haber Merkezi