Dinar Konak Mahallesine TOKİ Evleri Yapılacak

Uzun bir süredir ilçenin gündeminde olan, Konak Mahallesinde bulunan yıkım kararı çıkartılarak yıkılan polis lojmanları arsasına toplu konut yapılması için talep toplama işlemleri başlatıldı.

Konunun yakından takipçisi olan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya ise yapılması planlanan konutların Dinar’a hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.

Dinar Kaymakamlığına gelen resmi yazıda ise şu bilgiler yer aldı:

Kaymakamlığınızca vatandaşların konut ihtiyacını karşılamasına yönelik idaremize yapılan başvurunuz değerlendirilerek idaremiz ile kaymakamlığımız işbirliği çerçevesinde ön talep toplama yöntemiyle Dinar Konak Mah. 198 Ada 6’nolu parselde 4. Etap Toplu Konut Projesi geliştirilmesine karar verildi.

Anılan proje kapsamında konutların satış işlemleri Ziraat Bankası aracılığıyla olacaktır.

Söz konusu projede alt gelir gurubu olarak B1 (2+1) tipi, bürüt 75 M2 46 adet konut, orta gelirliye C1 (3+1) tipi bütür 110 m2 48 adet konut olmak üzere 94 tane konut yapılması uygun görüldü.

Proje kapsamında 2 farklı konur gurubu için 4 ayrı ketegoride başvuru olacak. Hem alt gelir gurubu hem de orta gelir gurubu konutları için normal-Emekli-Engelli-Şehit Aileleri olmak üzere 4 gurupta başvuru alınacak.

Başvuru bedeli olarak ise, alt gelir 4 Bin TL, orta Gelir 6 Bin TL ödeyecek. Şehit aileleri, gazilerden ise başvuru bedeli tahsil edilmeyecek.

Editör: Haber Merkezi