Dinar Cumhur İttifakından Kadınlar Günü Etkinliği

Cumhur İttifakı 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle Ozanlar Düğün Salonunda bir etkinlik tertip etti. Ddüzenlemede şehitlerimizin ruhları için mevlidi şerif okudundu.

Kadınların çok yoğun ilgi gösterdiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde bir konuşma yapan Cumhur İttifakı Dinar Belediye Başkan Adayı Nihat Sarı şunları söyledi, “Biliyoruz ki, kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu, sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup, politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur. Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları dolayısı ile büyük önem taşımaktadır.

Tüm dünyada tartışılan kadın kimliği, ülkemizde ırksal, kültürel, etnik, dini, ve benzeri farklılıkları içerisinde algılanmakta ve bu farklılıkları ile gerek sosyal gerek siyasal hayatımızı zenginleştirmektedir. Bu zenginlik sadece demokrasimizi güçlendirmemekte aynı zamanda toplumsal ahengimizi de ortaya koymaktadır, Osmanlıdan günümüze bu çeşitlilik ve kimlik zenginliğini yaşayan ülkemizde kadınlar, erkeklerle birliktesosyo-kültürel, siyasal tarihimizin inşa ve ihyasında büyük roller üstlenmişlerdir” dedi.

Gerçekleştirilen etkinliğe, Ak Parti İlçe Başkanı İdris Er, MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan, Cumhur İttifakı Belediye Meclis üyeleri, İl genel meclis üyeleri, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Gül Çağlı, MHP Kadın Kolları Başkanı Emel Soyaltın ve Dinarlı kadınlar katıldı. İsmail Yılmaz-Dinar

Editör: Haber Merkezi