Dinar Afşar'da Büyük Rekor

23. Ağaç Bayramı Kutlanacak

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine bağlı Afşar köyünde 1994 yılında başlatılan ve hiç ara verilmeden devam edilen Ağaç Bayramı'nın 23. sü kutlanacak.

6 Mart  Pazar günü gerçekleştirilecek olan Ağaç bayramı hazırlıkları  başlattıklarını belirten Muhtar Nazım AYGÜNDÜZ   şunları söyledi…

‘’ÇORAKLAŞAN SADECE ÇEVREMİZ DEĞİL;   İ N S A N !‘’

Hepimizin  yaşadığımız çevreye ve ülkemize karşı  birtakım sorumluluklarımız  vardır  ve insan  bu sorumlukları yerine getirebildiği  müddetçe insandır.   Bizlerin en büyük görevi çevresine, doğaya ve vatan topraklarına  karşı duyarlı olmak  ve sorumlu davranmaktır.  Çoraklaşan çevre aslında çoraklaşan insanın eseridir.  Bizler  1994 yılında başlattığımız ‘’ AĞAÇ BAYRAMI ‘’  etkinliklerimizle  yüz binlerce fidanı  toprakla buluşturduk ve buluşturmaya devam ediyoruz.

Bugün hem diktiğimiz,  fidanlar hem de fidan dikimini birlikte yaptığımız  çocuklar,  birlikte serpilip  boy gösteriyor. Çorak tepeler, yeşil elbiselerini giyerek bizlere selam duruyor. Bugün artık bizim topraklarda  toprak erozyonu hem de insan erozyonu olmuyor.  Bu bizim için    büyük bir şereftir.   Bu konuda bizlere desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımıza , Orman işletme Müdürümüze teşekkür ederim. İnşallah bu seneki etkinliklerimiz biraz daha farklı olacak. Ülkemizin içinde bulunduğu durum nedeniyle tüm sokaklarımızı bayraklarla donatarak bizim için yüreği çarpan canını çekinmeden vatan uğruna feda eden tüm güvenlik güçlerimize  hem fidan dikerek hem de okuduğumuz hatmi şeriflerle  destek olmak istiyoruz ‘’ dedi…

 

 

 

 

Dernek başkanı Ramazan Çetin yaptığı açıklamada , bundan sonraki hedeflerinin bu  güzel çalışmayı  tüm vatan sathına yaymak istediklerini belirterek bir çağrıda bulundu.

 

 ‘’  BÜTÜN TÜRKİYE AFŞAR OLSUN ‘’

 

Bu başlattığımız sorumluluk hareketinin dalga dalga bütün köylerimize , bütün ilçelerimize ve tüm vatan sathına yayılması en büyük arzu ve isteğimizdir.

 

Bu anlayış ve ruhla 6  Mart Pazar günü  yapacağımız fidan dikim etkinliğimizde,   sizleri bir  nefer olarak  aramızda  görmek  istiyoruz.

 

Ayrıca  bulunduğunuz yer,  her neresi olursa olsun, dalga dalga bu sorumluluk projesini taşımanızı , anlatmanızı, teşvik etmenizi  ve  ‘’ SEN TOHUM AT, VERMEZSE TOPRAK UTANSIN ‘’ şuuruyla haykırmanızı   istirham ediyoruz.

Güzelliklerin , iyiliklerin hayat bulması için hepimize sorumluluklar düşmektedir. Bizler bu sorumluluğumuzun farkındayız. Bu ülke hepimizden bir şeyler bekliyor. ‘’ diyerek Pazar günü yapılacak fidan dikim etkinliğine katılmaya davet etti.

 

                                                                                                                             Afşarhaber

 

                                                                              

Editör: Haber Merkezi