Bayanlar Meclisi Tarafından 150 Yıllık Kapı Müzeye Kazandırıldı
Dinar Belediyesi Bayanlar Meclisi tarafından yapılan çalışmalar esnasında fark edilen tarihi kapı müzeye kazandırıldı.
Belediye Başkanı Saffet Acar’ın eşi Günsel Acar ve Bayanlar Meclisi tarafından, ‘Hoş Geldin Bebek’ adı altında ilçemizde, 2013 yılı Nisan ayında doğan bebekler için dağıtılan bebek seti dağıtımı esnasında tarihi kapı Bayanlar Meclisi tarafından fark edildi. Atıl durumda bulunan tarihi kapıyı, ilçemiz Suçıkan Park tesislerinde bulunan Etnografya Sosyal Yaşam Müzesine kaldırılması için Günsel Acar ve Bayanlar Meclisi, kapı sahipleri ile görüşme yaptı. Kapı sahibi Eşref Dönmez tarafından müzeye verilmesi için onay verilmesiyle, Bayanlar Meclisi tarafından tarihi kapı Araştırmacı Tarihçi ve Gazeteci Yazar Av. Mehmet Özalp’e teslim edildi.
Av. Özalp, duyarlılıklarından dolayı Bayanlar Meclisine ve kapı sahibi Eşref Dönmez’e teşekkür etti. Süslemeli tarihi kapının ortalama 150 yıllık ve Osmanlı dönemine ait olduğunu belirten Av. Mehmet Özalp, el işlemeli ve birbirine geçmeli tarihi kapının bir kündekari tarafından yapıldığını söyledi.   
Av. Özalp konuşmasında şunları söyledi; “Kapı her ne kadar boyanmış ise de, kapı üzerinde ki motifler net olarak görülmektedir. Bu tür eserler halkımızın ev veya iş yerlerinde varsa, yok olmaması için Etnografya Sosyal Yaşam Müzemize kazandırmaları ve geleceğimize miras bırakılması önem arz etmektedir” dedi.  
Kapı’nın, Sosyal Yaşam Müzesinde yerini almasıyla Av. Özalp tarafından makbuz, Eşref Dönmez’in ailesine teslim edildi.
 
Editör: Haber Merkezi