Başkan Sarı, “Dinar’ın Nüfusu Her Geçen Gün Artıyor”

2021 yılı TÜİK verilerine göre adrese dayalı nüfus sayımında 31 Aralık 2021 itibariyle nüfusumuz 26.300 olmuştur. 2020 TÜİK verilerinde ilçemiz merkez nüfusu 26122 olarak belirlenmişti. İlçemiz de 178 kişilik bir nüfus artışı gerçekleşmesiyle birlikte nüfusumuz 26300 olarak güncellenmiştir.

Dinarımız Merkez, köy ve beldeler dâhil oluşan nüfusumuz 47.378 kişi ile ilimiz genelinde bulunan 17 ilçe arasında 2. Sırada yer alırken, merkez nüfusu olarak ise 26.300 kişi ile 3. Sırada yer almaktadır.

Dinarımızın her geçen gün büyüyen, gelişen ve modern bir ilçe haline geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Nihat Sarı, açıklamasında; “1 Ekim 1995 de üzücü bir deprem yaşamış bir ilçe olmamıza rağmen nüfusumuzun her geçen yıl artarak yükselmesi bizleri mutlu ediyor. Dinar Belediyesi olarak vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vererek ve vatandaş odaklı çözümler üreterek ilçemizi en iyi şekilde bölgeye duyurmaya devam ediyoruz. İlçemiz coğrafi konumu, tarihi, kültürü ile en çok bilinen ilçelerden bir tanesidir. Menderesin doğduğu ve ilk müzik yarışmasının yapıldığı yer olarak bilinen ilçemiz tarih sayfalarında her zaman yer almaktadır. Misafirperverlik yönünden ön planda olan ilçemiz güven içinde yaşanabilecek bir şehirdir. İnşallah ilçemizi daha iyi noktalara taşıyarak güzel yerlere getirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi