Ak Parti İlçe Başkanlığına Adaylığını İlk Kim Açıkladı?

Adalet ve Kalkınma Partisi Dinar İlçe Başkanlığına aday olduğunu kamu oyuna duyuran ilçe esnaflarından Mehmet Yılmaz gazetecilere yazılı bir basın açıklaması yaptı. Geçmiş dönemde de Ak Partiden İlçe Başkan Adayı olan Yılmaz 19 Ağustos, 12 Kasım 2017 tarihleri arasında yapılması planlanan kongrede aday olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kongre takvimi belirlemesi ve kongre startını vermesiyle başlayan süreçte Dinar'dan ilk olarak ilçe başkanlığına adaylığını resmen açıklayan Mehmet Yılmaz yaptığı açıklamasında şunları söyledi, "Ak Parti'nin kurucu üyelerinden biri olarak Dinar Ak Parti İlçe Başkanlığına adaylığımı açıklamış bulunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği üzere Türkiye genelinde Ak Parti'de kongre süreçleri başlamıştır. Ben de bunun üzerine Dinar'dan daha önce de aday olduğum gibi adaylığımı açıklıyorum. Adaylığımı açıklarken bazı eleştirileri de edemeden geçemeyeceğim. Köyleriyle beraber 35 Bin nüfuslu güzelim Dinar'ımızda ilçe başkanlığına şimdiye kadar aday maalesef çıkmadı.

Herkes hazırcı bir pozisyonda beklemeye başladı. Genel merkez tarafından seçilerek suya sabuna dokunmadan, ekmek elden su gölden yiyip için gezmeyi planlayanların da olduğunu biliyoruz. Ben şahsım adına böyle bir şey istemiyorum. Aday olacak kişinin ortaya çıkıp ben bu işin en iyisini yaparım demesi en doğru kararlardan biri olacaktır.

Bildiğiniz üzere Dinar'ımız iyi yönetilemiyor. Dinar'da herkesin ağzında sakız olmuş Dinar'dan bir şey olmaz cümlesi ağızdan ağza dolaşmaya devam ediyor. Dinar'ın iyi yöneticilere ihtiyacı vardır. Ben yukarıda söylenen "Dinar'dan bir şey olmaz" lafını çürüteceğim. Eskiden siyasetçiye saygı, sevgi vardı. İşi düşerse siyasetçiyi görür, işi düşmez ise görmez bir pozisyona gelmiş durumdayız. Ben Ak Parti Dinar İlçe Başkanlığına adaylığımı koyarak yaşanan bütün olumsuzlukları bitireceğim. Dinar'da yeni bir siyaset ortamı oluşturacağım.

Siyasette önemli olan ilçenin menfaatleri ve vatandaşlarımızın huzuru, refahı için iş görebilmektir. Günümüzde iş görmeyen ya da göremeyen siyasetçilere artık yer yoktur. Siyasette iş gördüğünüz taktirde yücelir ve yükselirsiniz.

Herkesi kucaklamak ve Dinar'da birlik ve beraberliği sağlamak için gece gündüz çalışacağımın sözünü vererek, Ak Parti Dinar İlçe Başkanlığına adaylığımız açıklıyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi