AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Dinar’da Lavanta Hasatı Programına Katıldı

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş Dinar Kaymakamlığı tarafından birincisi düzenlenen Lavanta Hasat Şenliğine katıldı.

Hasat şenliği Dinar-Sandıklı karayolu üzerinde bulunan DİNARELLİ lavanta ürünleri tesislerinde gerçekleştirildi.

İlk olarak lavanta tarlalarını gezen Kurtulmuş, daha sonra burada lavantanın ilk hasatını yaptı.

Etkinlikte İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Anadolu Yaylı Çalgılar Grubu tarafından icra edilecek eserler sunuldu.

Dinar İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya lavanta ile alakalı bir bilgilendirme konuşması yaparak şunları söyledi, “Bu gün 6 yıl önce bu kıraç topraklarda başlayan lavanta deneme ekim alanı yolculuğumuz büyüdü, serpildi, gelişti ve bu güne geldi. DİNARELLİ adıyla ilimizin ve Ülkemizin gurur duyacağı bir marka olma yolunda ilerliyor” dedi.

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya ise, “Dombay ovasında sazlı, yaylı çalgılarla bir müzik konseri dinleyeceğimizi bana anlatsalardı hayal bile edemezdim. Kaymakamımıza ve değerli dostlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş Türkiye’de de lavanta ekimlerinin başladığını, lavantanın bu bölgeye maddi olarak ta çok ciddi katkılar sunacağını ifade etti.

DİNARELLi diye bir markanın üretilmiş olmasının da Dinar için bir katkı olduğunu ifade eden Kurtulmuş şöyle devam etti, “Bütün Dinarlı hemşerilerimizin bu lavanta işine sahip çıkacaklarını düşünüyorum. Memleketimizin kaynakları çok büyük. Birlik ve beraberlik içerisinde gayret etmek zorundayız. Herkes kendi alanında üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapacak. Ülkemizin her yerinde barış içerisinde yaşayacağız” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra ise İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Anadolu Yaylı Çalgılar Grubu davetlilere mini bir konser sundu. AK Parti genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş program sonunda ise Denizli iline gitmek için ilçeden ayrıldı.

Gerçekleşen lavanta hasat şenliğine, Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Afyonkarahisar Vali Vekili Nurullah Kaya, Ak Parti Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, Tatarlı Belediye Başkanı Şuayyup Çiçek, Haydarlı Belediye Başkanı Duygu Peker, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Ak Parti Dinar İlçe Başkanı İdris Er, MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. İsmail Yılmaz-Dinar 

Editör: Haber Merkezi